• 瀏覽: 8,715
  • 回覆: 132
+2
新一份《施政報告》公布,將以一次過宣誓或簽署方式,要求現職公務員確認效忠香港特區和擁護《基本法》。四大公務員公會今天(10日)與公務員事務

嗰幾隻新公務員攻會畜生又要玩宣誓啦
有本事就唔好簽啦凹家橙
顏無周你要錢定要威
新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/560255/聶德權晤公務員公會-最快月底安排簽宣誓聲明-拒簽即解僱

飯要一口一口食
庸官玩野

應該!

香討某低級郵務員會唔會死晒狗咁去簽呢?

有廉恥就咪撚簽咪撚做囉

拒簽即解僱.....................絕對支持

引用:
原帖由 1333333 於 2020-12-10 09:31 PM 發表
新一份《施政報告》公布,將以一次過宣誓或簽署方式,要求現職公務員確認效忠香港特區和擁護《基本法》。四大公務員公會今天(10日)與公務員事務

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201210/413794220906647552094615.jpeg/oj_S1qs2kmznbPg_-u23i-fI8XHLLZnoqTKnyKkyp8g?v=w1280r16_9 ...
仲有公務員新公會人士唔係簽呀?

等睇黃絲無畏無懼

引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-12-10 09:38 PM 發表
有骨氣就唔做政府工轉眾籌過世

好,唔簽黃絲黑衣現形

引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-12-10 09:38 PM 發表

隻低級郵務員成日覺得自己搵好多錢呀
高人一等
佢簽左自己咪好PK

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2020-12-10 09:41 PM 發表
有廉恥就咪撚簽咪撚做囉
黃人要良知,唔要糧支

班曱甴都係會照簽架啦, 正如班犯民選到立法會一樣宣誓

簽咗之後, 政府又弱雞唔敢郁作反的公墓員, 只係口頭警告就當係做咗, 好似醫管局唔敢郁罷工黑醫護.

引用:
比利實泣世又要奶了

主題標籤 #施政報告
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]