• 瀏覽: 1,776
  • 回覆: 24
曱甴真係有樣睇
你睇下
攬炒團隊曱甴隊友
佢哋嘅眼神 好得人驚
被洗腦的喪屍曱甴

警方國安處日前以涉嫌「勾結外國或境外勢力危害國家安全」等罪名拘捕「我要攬炒」團隊多名成員,並通緝網名為「攬炒巴」的劉祖迪。《大公報》調查發現,「我要攬炒」團隊曾資助香港大專學界國際事務代表團和「港獨」分子劉頴匡發起的要求外國制裁香港的集會及遊行。「攬炒」團隊與香港眾志前秘書長黃之鋒和前「香港民族黨」召集人陳浩天等人亦有密切聯繫。這些「港獨」組織近一年大張旗鼓透過境外眾籌網站收取超過5300萬元款項。有分析指,他們的金主疑似是同一人,所謂「無大台」只是「港獨」分子招攬支持者的伎倆。\大公報記者 段遠峰
  警方國安處日前首度以涉嫌「勾結外國或境外勢力危害國家安全」等罪名,拘捕壹傳媒創辦人黎智英、「香港眾志」前常委周庭,前學民思潮成員李宗澤、「香港故事」成員李宇軒等10人。警方之後再就黎智英案通緝兩人,包括早前已經被通緝的「香港民主委員會」總監朱牧民及「攬炒巴」劉祖迪;消息指,朱牧民與李宇軒有聯繫。
  而之前一直隱藏身份的劉祖迪被指年初已經逃往英國,與同樣逃到英國的羅冠聰及鄭文傑有合作。《大公報》發現,「攬炒」團隊除了勾連境外的反華組織,也與本地多個「港獨」分子有密切聯繫。
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2020/0815/486642.html

附件

Screen Shot 2020-12-10 at 6.27.28 PM.png(540.8 KB)

Screen Shot 2020-12-10 at 6.27.28 PM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-10 06:31 PM 發表
曱甴真係有樣睇
你睇下
攬炒團隊曱甴隊友
佢哋嘅眼神 好得人驚
被洗腦的喪屍曱甴

警方國安處日前以涉嫌「勾結外國或境外勢力危害國家安全」等罪名拘捕「我要攬炒」團隊多名成員,並通緝網名為「攬炒巴」的劉祖迪。《大公報》調查發現,「我要攬炒」團隊曾資助香港大專學界國際事務代表團和「港獨」分子劉頴匡發起的要求外國制裁香 ...
班曱甴真係樣欖衰....
為左黑金做漢奸去狗!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-10 07:54 PM 發表

班曱甴真係樣欖衰....
為左黑金做漢奸去狗!
有黑金 又可以買樓 出賣自己嘅人格

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-12-10 08:48 PM 發表

有黑金 又可以買樓 出賣自己嘅人格
錢可以搬人上枱 背後人家就攞曬政治紅利

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-10 09:35 PM 發表

錢可以搬人上枱 背後人家就攞曬政治紅利
呢幾位主角 畀人搬咗上枱 坐硬監

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2020-12-10 10:16 PM 發表

呢幾位主角 畀人搬咗上枱 坐硬監
收左黑金係要付出代價的。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-11 01:31 AM 發表

收左黑金係要付出代價的。
你估黑金易賺嘅咩

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2020-12-11 07:33 AM 發表

你估黑金易賺嘅咩
黑金即係唔吉利啦 賺取黑金 你一定好多 敵人

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-11 08:54 AM 發表

黑金即係唔吉利啦 賺取黑金 你一定好多 敵人
上面幾位主角個個都要坐監

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2020-12-11 09:20 AM 發表

上面幾位主角個個都要坐監
真係精彩人生

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-12-11 11:53 AM 發表

真係精彩人生
食下人血饅頭 眾籌呃錢

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-11 12:47 PM 發表

食下人血饅頭 眾籌呃錢
真係無惡不作

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-12-11 01:04 PM 發表

真係無惡不作
周庭 唔俾保釋 坐緊監 大快人心

呢件曱甴女成日作撚晒狀,
扮可憐搏同情,踎下先啦。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-11 06:35 PM 發表
呢件曱甴女成日作撚晒狀,
扮可憐搏同情,踎下先啦。
尖東煌牌的周x 你都有今日

主題標籤 #羅冠聰
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]