• 瀏覽: 1,421
  • 回覆: 24
+2
【Now新聞台】九龍灣麗晶花園第六座一個月內有7名居民確診,涉及4個D室單位,同座所有D室居民要撤離檢疫,其餘居民要強制檢測。港大微生物學系講座教授袁國勇到視察後,形容D室是「疫區」,情況可能與03年淘大花園相似,病毒傳播與污水渠設計有關。

袁國勇:禁足令配套未必準備好 應即時做檢測。。。疫情近一年了,政府在禁足令配套支援還未攪掂,一日找不清全部源頭一日都不用想好下來,呢個政府真太冇效率

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/local/player?newsId=416089

年頭先認叻話港人自律, 所以抗疫咁成功...

認叻完還是面對現實吧...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-12-10 03:27 PM 發表
年頭先認叻話港人自律, 所以抗疫咁成功...

認叻完還是面對現實吧...
其實林鄭身邊真係冇防疫呢方面嘅叻人教到佢

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-12-10 03:42 PM 發表

香港d專唔夠專,個個講政治多過講科學...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-12-10 03:51 PM 發表

香港d專唔夠專,個個講政治多過講科學...
看完醫生專家講政府巳多次錯失良機了,現在只有全民強檢是唯一救港嘅出路

https://www.youtube.com/watch?v=XSSlbKP2DkA&t=2892s

附件

1.jpg(306.02 KB)

youtube有人留言話美國帶左病毒疍系香港散播!!!睇返柒9鵝處理疫症手段~相信果位留言者所講系真既!!!

引用:
原帖由 bebebigbig 於 2020-12-10 04:07 PM 發表
youtube有人留言話美國帶左病毒疍系香港散播!!!睇返柒9鵝處理疫症手段~相信果位留言者所講系真既!!!
呢次明顯是我們香港人自己上下做得差守不著才大爆發,又唔好老屈人地

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-12-10 03:59 PM 發表

看完醫生專家講政府巳多次錯失良機了,現在只有全民強檢是唯一救港嘅出路

https://www.youtube.com/watch?v=XSSlbKP2DkA&t=2892s
香港d專家出到去, 什麼都不是...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-12-10 04:26 PM 發表

香港d專家出到去, 什麼都不是...
冇個有料專家教政府抗疫領導是問題,部份香港市民守不著防線去玩放任又係死症

美國每日10萬人確診呀........

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-12-10 15:42 發表

袁膠獸教佢

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-12-10 03:42 PM 發表

唔好話防疫啦其他問題佢地有邊方面叻嫁

本身香港連一個真正防疫既科學家都無個..

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-12-10 04:40 PM 發表

唔好話防疫啦其他問題佢地有邊方面叻嫁
叻果班高官公務員唔係退休就係移民去,現在果班只係二打六,人講佢又講等中央指示

有喎

鐘南山係中國抗疫有成功例子

俾左意見香港,林鄭一句唔科學抹殺左啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]