• 瀏覽: 7,881
  • 回覆: 99
  • 追帖: 1
+4
港珠澳大橋將允許「港車北上」,容許合資格的香港私家車毋須配額,經大橋進出廣東省,不設配額,或可網上申請。運輸及房屋局局長陳帆表示,計劃初步擬容許合資格者「北上」後,可連續逗留最多30日﹑私家車座位屬8

萬歲!即刻過珠海買番個單位先。

8人車,啲違法烏爸佬咪轉戰大陸條水?

新聞來源連結:
https://topick.hket.com/article/2824003/【港車北上】陳帆:8人以下私家車經港珠澳大橋赴粤 擬容許連續逗留最多30日

今次大陸牌炒家輸到渣都

引用:
原帖由 Tigerboy 於 10-12-2020 14:35 發表
港珠澳大橋將允許「港車北上」,容許合資格的香港私家車毋須配額,經大橋進出廣東省,不設配額,或可網上申請。運輸及房屋局局長陳帆表示,計劃初步擬容許合資格者「北上」後,可連續逗留最多30日﹑私家車座位屬8

https://static02-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2820000/2824003/1001_1024.jpeg

萬歲!即刻過珠海買番個單位 ...
已入1109。大灣區置地,好多靚樓,啱港燦上車?

引用:
原帖由 光棍man 於 10-12-2020 14:40 發表
今次大陸牌炒家雞毛鴨血
有咁耐風流都唔識good水,無得怨人!林鄭施政報告一早打哂開口牌啦!但估唔到係8人車都比上……

阿爺擺明比啲父母親子自駕遊,等啲黃人知道今日大陸已不是從前的模樣,嚟一招駁斥移民外國做二等公民的謬論!

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-12-10 02:40 PM 發表
今次大陸牌炒家輸到渣都冇
未必 不過一定跌

引用:
原帖由 睇天做人 於 10-12-2020 14:47 發表

未必 不過一定跌
林鄭已講明過多一年半載開埋深圳關口,唔使走港珠澳大橋咁遠,而遲啲covid-19搞掂開番關,深圳灣關口將會24小時運作,全日通關!

引用:
原帖由 Tigerboy 於 2020-12-10 02:47 PM 發表

有咁耐風流都唔識good水,無得怨人!林鄭施政報告一早打哂開口牌啦!但估唔到係8人車都比上……

阿爺擺明比啲父母親子自駕遊,等啲黃人知道今日大陸已不是從前的模樣,嚟一招駁斥移民外國做二等公民的謬論!
如果去road trip,我唔會渣自己車,會租。到時應該有D rental package。
以前英國咁細,road trip都一定租車,係邊壞左都冇咁驚。同D nationwide大公司租重可以即時當地換車。

正呀……可以揸車返上去

引用:
原帖由 ED1988 於 10-12-2020 15:04 發表

如果去road trip,我唔會渣自己車,會租。到時應該有D rental package。
以前英國咁細,road trip都一定租車,係邊壞左都冇咁驚。同D nationwide大公司租重可以即時當地換車。
比你點醒我。上去三幾日開自己車,遲啲可以離開廣東省,長途多日就走去豐/日租車上。

引用:
原帖由 Tigerboy 於 10-12-2020 14:54 發表

林鄭已講明過多一年半載開埋深圳關口,唔使走港珠澳大橋咁遠,而遲啲covid-19搞掂開番關,深圳灣關口將會24小時運作,全日通關!
貨運已通緊……👍

等到頸都長哂!特首,幾時通關吖?🧐

引用:
原帖由 Tigerboy 於 2020-12-10 03:15 PM 發表

比你點醒我。上去三幾日開自己車,遲啲可以離開廣東省,長途多日就走去豐/日租車上。
好似唔比出省,要另外批文

保險點計?  

剩係大灣區都幾好
方便好多
希望將來可以擴大放至更多省份

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-3-8 13:11 發表

好似唔比出省,要另外批文
只係廣東省已經方便。要出省時,再租車。

大灣計劃,不容忽視

主題標籤 #陳帆
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]