• 瀏覽: 11,216
  • 回覆: 144
提議係好
但係香港實行唔到
只係人手分配去每個地方監察都已經係大問題啦

冇左民主黨呢塊遮醜布之後, 個政府有幾撚垃圾而家全香港都睇到

一定要作小犧牲!!!否則犧牲會更大!!!

引用:
原帖由 八卦大師 於 2020-12-10 12:14 PM 發表

係咪停市兩星期先, 成萬億成交額, 陳凱欣咩得起??
唔好意思想問下你喺邊個星球來㗎

陳凱欣用個閪當口食飯

引用:
原帖由 ep905 於 2020-12-10 12:23 PM 發表
停晒所有公共交通工具,留家14日,除了買日用品同糧食可以出街其他人不準出街
日用品和糧食可網上訂購或由在家工作既服務員接電話幫一些不懂上網既人訂購....

普通人全部在家工作或留在家,

只有醫護人員,速遞或司機工作,盡量減少人流..

檢測人員地點盡量接近要檢測區域,,分批作出檢測...

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-12-10 12:32 PM 發表
陳凱欣用個閪當口飯
其實你同佢都一樣,唔通你用C眼當口飯

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-12-10 11:50 AM 發表

香港人支持攬炒

揾食? 你在開玩笑?
香港又唔係得班無事生產的黃人

引用:
原帖由 ppkokki 於 2020-12-10 12:39 PM 發表

其實你同佢都一樣,唔通你用C眼當口飯
唔通佢係你老婆

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020/12/10 11:43 AM 發表
我又覺得 o 喎,買定箱即食麵得啦,在家工作囉,有乜離地
咁超市開唔開? 邊個運糧食來香港?
雖然我唔支持泛民, 但都覺得建制派班人有時真係好廢。

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-12-10 12:38 PM 發表

日用品和糧食可網上訂購或由在家工作既服務員接電話幫一些不懂上網既人訂購....

普通人全部在家工作或留在家,

只有醫護人員,速遞或司機工作,盡量減少人流..

檢測人員地點盡量接近要檢測區域,,分批作出檢測...
無錯,唔行尼一步無可能清到零,當然到時一定會有二百幻只曱甴反對

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-12-10 11:49 AM 發表
唔駛揾食咩 阿姐
呢個可以放心, 肯定會有資助,

長痛不如短痛, 沒完沒了最痛!

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-12-10 11:39 AM 發表
食物及衞生局前政治助理陳凱欣認為,政府現時才強制葵盛西邨、麗晶花園、馬鞍山錦豐苑錦蕙閣等5個群組強制檢測,已經過了最佳時機。她說麗晶花園和錦蕙閣最近的檢測中心,分別位於沙田瀝源邨及油塘社區會堂,距離較遠,居民要舟車勞動,亦要乘坐公共交通工具前往,增加了他們與社區接觸的機會。 陳凱欣在本台節目《千禧年...

超離地!
1. 所有市民留在家中?.....你養我嗎?
2. 為居民檢測,並要求他 ...
絕對贊成啦,香港人應該係聖誕節同跨年都留係屋企先最好,同屋企人一齊渡過節日,係最好嘅。

忍耐兩個禮拜唔能夠外出,小事一樁。香港人都應該同意

Mola

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]