• 瀏覽: 11,190
  • 回覆: 144
食物及衞生局前政治助理陳凱欣認為,政府現時才強制葵盛西邨、麗晶花園、馬鞍山錦豐苑錦蕙閣等5個群組強制檢測,已經過了最佳時機。她說麗晶花園和錦蕙閣最近的檢測中心,分別位於沙田瀝源邨及油塘社區會堂,距離較遠,居民要舟車勞動,亦要乘坐公共交通工具前往,增加了他們與社區接觸的機會。 陳凱欣在本台節目《千禧年...

超離地!
1. 所有市民留在家中?.....你養我嗎?
2. 為居民檢測,並要求他們直到有結果後才離開?....可以搵塊地,企一萬人,人與人距離1.5米!

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

不隔離,無法阻止病毒擴散…

我又覺得 o 喎,買定箱即食麵得啦,在家工作囉,有乜離地

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-12-10 11:39 AM 發表
食物及衞生局前政治助理陳凱欣認為,政府現時才強制葵盛西邨、麗晶花園、馬鞍山錦豐苑錦蕙閣等5個群組強制檢測,已經過了最佳時機。她說麗晶花園和錦蕙閣最近的檢測中心,分別位於沙田瀝源邨及油塘社區會堂,距離較遠,居民要舟車勞動,亦要乘坐公共交通工具前往,增加了他們與社區接觸的機會。 陳凱欣在本台節目《千禧年...

超離地!
2. 為居民檢測,並要求他 ...
冇問題預先公告20日開始留家,大家準備兩周糧食就ok啦

有L用咩,留完就唔會再爆,天真

唔駛揾食咩 阿姐

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-12-10 11:49 AM 發表
唔駛揾食咩 阿姐
香港人支持攬炒

揾食? 你在開玩笑?

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-12-10 11:48 AM 發表
有L用咩,留完就唔會再爆,天真
多謝日日有新鮮黃曱甴個案輸入囉?

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-12-10 11:39 AM 發表

超離地!
2. 為居民檢測,並要求他 ...
香港政府有人力物力喺兩個星期內封所所有大廈,及派人去每戶做檢測嗎?

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-12-10 12:06 發表

香港政府有人力物力喺兩個星期內封所所有大廈,及派人去每戶做檢測嗎?
係咪停市兩星期先, 成萬億成交額, 陳凱欣咩得起??

政府有飯堂的,可為居民送飯及生活用品的……

乞甴冇野做日日打丁丁,唔好話停2周,停2年都無影響。正常人要生活,手停口停,兩周唔返工隨時連份工都保唔住,係咪陳小姐你包養?

停晒所有公共交通工具,留家14日,除了買日用品同糧食可以出街其他人不準出街

居家抗疫, 為自己及家人健康着想。

日日有輸入個案,漏網三幾個又會再爆。你今次清零都假,過兩日又哩。根本香港學唔到中國咁霸道。你點清到外來輸入?其實我想知,唔系要報告系陰性先入境隔離?點解仲有咁多外來個案?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]