• 瀏覽: 8,349
  • 回覆: 144
+10
九龍灣麗晶花園第6座至今累計有7宗確診,港大感染及傳染病中心總監何栢良指,麗晶花園最少5宗個案同跳舞群組相關,涉及3座大廈,他相信,已出現三...

"何栢良指出,當局指若3至5日,不獲通知就假設陰性的說法是「唔可以接受」,批評不是香港應接受的水平。對於政府想引用禁足令,但又擔心衛生防護中心「孤軍作戰」,他認為,政府高層可商討跨部門動員,他提及,早前都可以邀得逾6000名醫護協助社區檢測計劃,相信政府若能提供足夠防護裝備,可招募到100人到現場採樣。"
咩專家又揪政府後腳,真係要信咩專家?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1946094/即時-港聞-何栢良批政府無做好跳舞群組快速跟進工作-致傳播不斷

呢個柒頭又講廢話。

衛生署有冇故意隱瞞有人睇騷受感染,從而減低同場市民曱甴警惕,曱甴杜爆六場全室內,伯娘唔會以為冇人感染

香港人最出名就係快,香港政府最出名就係慢

聽到d磚家說話好想嘔

叫市民踎街食飯又係磚家主意,衰左又賴政府

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-12-10 11:12 發表
九龍灣麗晶花園第6座至今累計有7宗確診,港大感染及傳染病中心總監何栢良指,麗晶花園最少5宗個案同跳舞群組相關,涉及3座大廈,他相信,已出現三...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201210/_2020121010482727727.jpg
"何栢良指出,當局指若3至5日,不獲通知就假設陰性的說法是「唔可以接受」 ...
政府最錯 係任由所謂專家亂嗡,
之後怪呢個怪個個, 有事就扮唔知
扮唔關自己事

跳老舞係上流社會既玩意

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-10 11:20 AM 發表
聽到d磚家說話好想嘔

叫市民踎街食飯又係磚家主意,衰左又賴政府
9月政府為無病症市民提供免費檢測,咩專家公開撥冷水話自己無事唔使做

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-12-10 11:17 AM 發表
香港人最出名就係快,香港政府最出名就係慢
遠不及其他國家, 咁都叫出名?

香港不肯封城,講乜都係廢話…

衛署唔敢搞就話源頭不明?入晒食肆數,明啦!

香港就係比班所謂磚渣害死,唔做全民檢測永遠都查唔晒感染源頭

引用:
原帖由 freemind1 於 2020-12-10 11:16 AM 發表
衛生署有冇故意隱瞞有人睇騷受感染,從而減低同場市民曱甴警惕,曱甴杜爆六場全室內,伯娘唔會以為冇人感染

商埸,戱院,辨公大樓?

要講人權,  包融,

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2020-12-10 11:13 AM 發表
呢個柒頭又講廢話。
佢強項

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]