• 瀏覽: 4,366
  • 回覆: 66
  (星島日報報道)本港邊檢防疫把關一直被指「甩甩漏漏」,在專家敦促下,港府早前承諾會實施指定酒店安排,防止海外留學生在聖誕期間回港「播毒」

真是不明白 D 留學生心理,除非回香港隔離完 14 日後,不回留學地方,在香港上網課。
否則假期一完,又飛回留學地,可能又有 14 日隔離,於是一來一回已經要 28 日,真是欠來香港做乜?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/daily/article/2314878/日報-港聞-檢疫酒店-遲來-海外返港人數急升

説穿咗就係呢班學生同佢哋嘅家長,口裏插政府,心底裏都明白有事嘅時候邊到最安全。你有冇聽過呢班人話要封關?有個朋友佔中後移民英國,仲話以後都唔返嚟,點知暑假時成家返咗嚟香港,次次見親佢都大鬧嗰邊啲人成日都唔帶口罩,初初諗住同個仔九月返去開學,點知而家值情話同大學講個仔停學一年唔返去住,仲留緊係香港。成日鬧政府唔封關嘅人,問吓呢班留學生同佢哋嘅家長讚唔讚成先啦!

香港D所謂三司十一局,識能做事咩!呃人工咋!
再䏲下大陸D官,攪吾掂,即時下台,呢D咪做野囉!

自求多福啦!

引用:
原帖由 kkk168 於 2020-12-10 10:41 AM 發表
  (星島日報報道)本港邊檢防疫把關一直被指「甩甩漏漏」,在專家敦促下,港府早前承諾會實施指定酒店安排,防止海外留學生在聖誕期間回港「播毒」

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/aa9daf83aed0703e64201112efceeaf9/stheadline/news_res/2020/12/10/794844/i_src_060231042.jpg
回港渡假人數急升, 反映政府耗用大量公帑, 在公墓猿仔女之留英使費上, 死未??

如果以大陸既升官降官守則,香港班官可以即時收皮

回歸前班官仲好意思鳩吹,自己係全世界最優秀嘅公墓猿!

引用:
原帖由 alipaopao 於 2020-12-10 11:11 AM 發表
回歸前班官仲好意思鳩吹,自己係全世界最優秀嘅公墓猿!
人哋係吹四萬、貪曾、肥龍呢批咋;過咗廿三年, 呢批“憂獸”收晒皮啦。

外國牲返黎做乜?!

引用:
原帖由 lo.60s 於 2020-12-10 11:01 AM 發表

自求多福啦!
根本成班都高薪低能

外國咁多點解要返嚟呢個人間地獄?好令人費解喎

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-12-10 11:16 AM 發表

根本成班都高薪低能
冇計㗎,高能果D剩係活喺網絡世界做鍵盤戰士又唔去應徵做官。浪費晒

問下醫管局黃絲仆街員工
點解唔再玩罷工迫政府封關?
橫掂只係扣幾日“糧支”咁抵玩

引用:
原帖由 lo.60s 於 2020-12-10 11:01 AM 發表

自求多福啦!
但呢班庸棺嘅人工及福利,幾乎全世界最高喎!

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-12-10 11:16 AM 發表

根本成班都高薪低能
香港高官系問責制,應改為責任制,禁樣改就了有能者居資。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]