• 瀏覽: 4,390
  • 回覆: 41
珍島犬是韓國的「國犬」,竟有老人家以領養之名,「呃」珍島犬來吃。

今年5月韓國一名74歲老翁領養了一對珍島犬母女,分別3歲和1歲,他當時向原飼主承諾會好好照顧狗狗,未料他轉頭就將狗狗載到屠宰場劏來吃「進補」,事前更約了好友一起吃。原飼主後來揭發事件並在青瓦台請願,老伯日前因違反《動物保護法》,被判囚6個月。

原狗主真係要查清楚領養人個底

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/熱爆話題/554774/韓國阿伯領養珍島犬母女-轉頭帶去屠場劏狗吃補身-判囚6個月

人蔘國d人  一向有 食狗肉 傳統  .... 不過d人當睇唔到之麻

人渣

香港人一樣照睇韓劇食韓燒,韓國很正!

阿伯盡得美國佬真傳,呢頭話領養你,轉個頭就劏左你,只不過一個係領曱甴,一個係領國犬,異曲同工

引用:
原帖由 腋下現怪坑 於 2020-12-9 04:19 PM 發表
珍島犬是韓國的「國犬」,竟有老人家以領養之名,「呃」珍島犬來吃。

今年5月韓國一名74歲老翁領養了一對珍島犬母女,分別3歲和1歲,他當時向原飼主承諾會好好照顧狗狗,未料他轉頭就將狗狗載到屠宰場劏來吃「進補」,事前更約了好友一起吃。原飼主後來揭發事件並在青瓦台請願,老伯日前因違反《動物保護法》,被判囚6個月。

原狗主真係要查清楚領養人個底

新聞來源連結:
https://w ...
但韓國不是合法可食狗肉?

乜韓國依家唔准食狗㗎咩?
還係只係唔准食珍島犬?

俗語云︰「『三六』滾一滾,神仙企唔穩」。

雖然我有養狗,亦唔會養狗,但。。。咁謀殺兩母女性命,竟然只坐6年?60年就差不多

唔係佢行騙,呢兩母女就可以有好人家飼養,安養天年,這個阿伯超賤格,應捉去打靶

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-12-9 04:23 PM 發表
人蔘國d人  一向有 食狗肉 傳統  .... 不過d人當睇唔到之麻
全世界好多地方食狗肉都係合法㗎,不過佢哋係睇唔到係只會針對中國.

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-9 04:26 PM 發表
哇~命水咁鬼似香X人嘅🙀🙊
好可怕
咪係,明明係暴徒,呃女係義士,俾佢殺了隻豬,毀了一身清白!班曱甴真係衰格!

謀殺兩條命,只判坐6個月,阿9官係咪玩放生 

韓國有狗肉賣 比錢就得啦!
係都要用偷呃拐騙既方式?
覺得呃到人好威好得戚?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]