• 瀏覽: 8,605
  • 回覆: 66
+7
冇資金出債券,就好似美國咁,欠人26萬億美元債務,如果呢個數字,比任何國家發展,都可以肯定成為超級經濟強國,順帶一提,佢地點解唔洗資金,唔係因為中國多錢,係由於多個國家組成嘅亞投行,邊個國家唔掂,就由亞投行借錢,印度啱啱借咗幾拾億美元,重有一帶一路現在唔係中國話哂事,佢地只係提出與成立,正確D來講,中國只係大股東同主席,係冇投票權,發債卷亦唔係佢話事,主席只可以提出,冇投票權。

反中反到腦殘,成日出埋D 腦殘文

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-9 04:06 PM 發表

不用一帶一路,咪發一帶一路基建債券,鐵路債券,公路債券...

反正都係想要錢吧了!
呢個一帶一路,都講咗只係由中國提出,上咗市,就係由股東投票決定,而背後 集資功能,就由亞投行 融資,而 亞投行就由 幾十個國家 集合而成,大L把錢,根本就唔須要好似美國咁,起條圍牆都要 眾籌,重要比 班農 cap水。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-9 04:50 PM 發表

咁咪用房產基金發展去出囉!都係名一個,為掠水而矣!
現在內地冇錢咩,點解要 集資,起碼重過萬億美元債券,超過三萬億 外匯儲備,你估美國咩,除咗識 發債之外,就唔知做乜,你擔心吓澳洲D 龍蝦好過,我希望澳洲可以半價買哂來香港,等香港人有平龍蝦食。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-9 04:50 PM 發表

咁咪用房產基金發展去出囉!都係名一個,為掠水而矣!
邊個唔使用錢?是你嗎?睇吓非洲比歐美統治咁耐,祗有窮困二字咋,係中國投資至有得改善生活環境,中國賺錢都有去交足貨,點同白鴿眼既白人咁撚仆街,講一套做一套喎。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-9 01:37 PM 發表
實賺啦,益大家!每年派返少少息,只要肯落搭,自然吸到多D人支持!

香港大把愛國有錢人,美心、tBb、新紅A,肯定買好多,仲有咁多愛國公務員,三萬紀律部隊不可少!

香港人真係好有錢的!根本藏富於民!個個開D蝕錢公司,請自己人做職員,買樓俾岳父岳母,然後同岳父岳母租樓俾自己細妹妹夫住、又租另一間俾弟婦弟弟同舅仔住,扮無錢賺!
睇就全部唔同姓,一查,就原來全公司都係自己友!仲人人打兩份工!

人人都 ...
你唔駛憂,大把人搶住買

日本基金加緊購買中國債券 同時避開其他新興市場債券
https://hk.finance.yahoo.com/news/日本基金加緊購買中國債券-同時避開其他新興市場債券-035119557.html

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-9 01:37 PM 發表
實賺啦,益大家!每年派返少少息,只要肯落搭,自然吸到多D人支持!

香港大把愛國有錢人,美心、tBb、新紅A,肯定買好多,仲有咁多愛國公務員,三萬紀律部隊不可少!

香港人真係好有錢的!根本藏富於民!個個開D蝕錢公司,請自己人做職員,買樓俾岳父岳母,然後同岳父岳母租樓俾自己細妹妹夫住、又租另一間俾弟婦弟弟同舅仔住,扮無錢賺!
睇就全部唔同姓,一查,就原來全公司都係自己友!仲人人打兩份工!

人人都 ...
有著數有得賺,唔好話愛國人士,叛國人士都會支持啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]