• 瀏覽: 3,599
  • 回覆: 71
+3
拎揀著草都唔抗辯既仆街, 仲信得過? 手足就响入而受. 佢就攬住老婆大嚿錢過白色聖誕. 什麼話在外繼續抗爭喎? 信佢就真係ON9啦. 

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 9/12/2020 07:53 發表
11893233 無過堂都出百幾萬數係咪欺詐先定明益自己友然後收回俑
依加12月呀

有條友仔上午同人講話會返港,下午就著草走路,叫人點信佢呀!!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-12-9 05:04 PM 發表

有一個人話「如果主流民意認為佢唔適合做凸手,佢會辭職」,可信?!
二百幻係主流?!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-9 06:11 AM 發表
【本報訊】流亡海外的立法會前議員許智峯,早前炮轟港府及滙豐無理凍結他與家人的銀行戶口,特首林鄭月娥昨被問到有關事件,一方面稱不能公開詳情,但另一方面不斷質疑許的誠信,指對方有欺騙「前科」,聲稱政府做法與一個難以有公信力的人比較,就是政府做事有規有矩。 有學者指林鄭在沒有具體證...

https://hk.appledaily.com/resizer/UUoZYXo8FzzVAyqiHrM1urY7l6o=/1000x563/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/XJX4P37ZTFCZ5KUKW76WW3E47Y.jpg ...
你唔係應承左會悔改咩

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-12-9 08:07 PM 發表

你啱!750-200=550,所以550幻先係主流
二百幻係主流嘅話 今日佢已經唔係特首啦

許智峯離棄選民就抵俾人寸啦

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-12-10 05:30 AM 發表

二百幻係主流嘅話 今日佢已經唔係特首啦

許智峯離棄選民就抵俾人寸啦
750萬係主流都冇用,只要有共產黨「一人一票」,佢都會係特首。

黑毒蜂港奸上身

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-10 08:24 AM 發表

750萬係主流都冇用,只要有共產黨「一人一票」,佢都會係特首。
七百五十萬被二百幻決定左無選擇權

爛生果以為抹黑人地就可以幫 d 掟屎騙徒 漂白呀?掟得屎既騙徒就點漂都唔會白架喇!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-10 08:24 發表

你有冇睇基本法?

https://www.basiclaw.gov.hk/tc/basiclawtext/chapter_4.html
第四十五條
香港特別行政區行政長官在當地通過選舉或協商產生,由中央人民政府任命

特首就算選左出黎,都要由中央任命,所以你D犯民港毒美狗唔駛指意做特首,但畀D建制(篩選過嘅候選人)你選,又係你班🐷兜唔肯「袋住先」,係你地自己唔要普選。

仲有面叫五大訴求(其中一個係真普選)?你班友又冇吉士獨立建國。

引用:
原帖由 showtime2017 於 2020-12-10 12:02 PM 發表

你有冇睇基本法?

https://www.basiclaw.gov.hk/tc/basiclawtext/chapter_4.html
第四十五條
香港特別行政區行政長官在當地通過選舉或協商產生,由中央人民政府任命

特首就算選左出黎,都要由中央任命,所以你D犯民港毒美狗唔駛指意做特首,但畀D建制(篩選過嘅候選人)你選,又係你班🐷兜唔肯「袋住先」,係你地自己唔要普選。

仲有面叫五大訴求(其中 ...
“特首,但畀D建制(篩選過嘅候選人)你選,又係你班🐷兜唔肯「袋住先」,係你地自己唔要普選。”

呢啲唔止係普選,係伊朗式普選!

其實一國兩制下嘅普選安排,只要你一強調「一國」嘅中央實質任命權,場民主選舉門面戲就好難做落去,因為會好難睇。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-10 12:05 發表

“特首,但畀D建制(篩選過嘅候選人)你選,又係你班🐷兜唔肯「袋住先」,係你地自己唔要普選。”

呢啲唔止係普選,係伊朗式普選!

其實一國兩制下嘅普選安排,只要你一強調「一國」嘅中央實質任命權,場民主選舉門面戲就好難做落去,因為會好難睇。
人地基本法寫得明明白白,講到明特首嘅任命機制。

你地唔順,咩獨立建國重立基本法囉,日日🐶叫要真普選,真係人唔笑狗都吠。

香港地,點都唔會信個棄保走佬著草潛逃既人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]