• 瀏覽: 14,099
  • 回覆: 135
  • 追帖: 1
依家根本唔知法官點判案,
除時因為被告黃氣加身就放人輕判,
攪到執法人員士氣低落唔多想理。

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-12-8 10:37 PM 發表
本港新冠肺炎疫情大爆發,強制戴口罩措施仍然生效。不過,港鐵東鐵線今早(8日)有一名身穿地盤工人服飾的乘客,疑因不願意妥善戴好口罩,而與車廂其他乘客發生爭執,據報該名地盤工更因不滿有乘客拍攝情況,出手毆打該名乘客。有乘客向港鐵職員投訴,惟職員僅口頭勸喻及建議對方自行報警。
據了解,一名男乘客今早7時許在東鐵線粉嶺站上車後,留意到車廂內有一名地盤工人未有戴好口罩,憂有車廂傳播病毒風險,遂上前提醒,對方 ...
等睇你表演戴口罩食嘢

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-12-8 22:37 發表
本港新冠肺炎疫情大爆發,強制戴口罩措施仍然生效。不過,港鐵東鐵線今早(8日)有一名身穿地盤工人服飾的乘客,疑因不願意妥善戴好口罩,而與車廂其他乘客發生爭執,據報該名地盤工更因不滿有乘客拍攝情況,出手毆打該名乘客。有乘客向港鐵職員投訴,惟職員僅口頭勸喻及建議對方自行報警。
據了解,一名男乘客今早7時許在東鐵線粉嶺站上車後,留意到車廂內有一名地盤工人未有戴好口罩,憂有車廂傳播病毒風險,遂上前提醒,對方 ...
回應樓主所發表既意見:
戴著口罩遮住把口食野?

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-12-8 22:37 發表
評論事件:
個地盤工係唔係嫌呢一波疫情唔夠嚴重?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-12-8 10:50 PM 發表

襲擊同刑事毀壞兩罪都唔駛坐

https://www.youtube.com/watch?v=5z2xHGAqcmQ
唔係呀?

引用:
原帖由 自由之翼 於 2020-12-9 06:15 AM 發表

唔係呀?
只係社會服務令

事實係大部分香港人冷漠,怕事,大家都覺得多一事不如少一事,如果唔止事主一個提醒佢,有其他人幫手,地盤工基於群眾壓力多數會戴返好

高尚傷港人

根本香港人質素係咁上下,黑暴期間都見唔少

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-12-9 06:32 AM 發表

只係社會服務令
又唔知係乜嘢法官

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-12-8 10:50 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=5z2xHGAqcmQ
吓?唔撚系嗎???

就算黑狗見到都懶理

引用:

吓? 唔駛坐?

系咪打左把?

引用:
原帖由 k1l 於 2020-12-9 12:19 AM 發表

時代唔同,早二/三十年前你拍片一下日字衝拳打過去,仲同你講咁多咩(以前D人直好多唔似宜家D友陰陰濕濕)
以前是對錯,現在是話題🤔🤔

自己岸九!打999米冇事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]