• 瀏覽: 2,472
  • 回覆: 43
+4
好鄰舍北區教會昨晚稱其滙豐戶口無故遭到凍結。據了解,警方以涉嫌詐騙及洗黑錢罪拘捕了好鄰舍北區教會前董事及女職員。受聘...

社工?犯法就係犯法!全世界都一樣!

想問吓啲黃人?政府逼你去放火汽油彈左人返工打人嘅

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1944624/

所以話,政府系要捉人既話,使鬼國安法,班友每個行為都系犯罪。。

想問吓,左人返工破壞攬炒!就係你哋口中嘅民主自由?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-8 19:38 發表
所以話,政府系要捉人既話,使鬼國安法,班友每個行為都系犯罪。。
又唔係既. 國安法令到高官被老美制裁, 制裁後班高官變得無退路, 以前隻眼開隻眼閉, 留後路比自己.

現在無後路, 米唯有認真做咯.

仲記唔記得, 鄭若嬅一上台係放生黎智英 (袋住先事件)..

另一方面, 黑暴係國安法下, 唔敢再出來, 否則..........

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-8 07:44 PM 發表

又唔係既. 國安法令到高官被老美制裁, 制裁後班高官變得無退路, 以前隻眼開隻眼閉, 留後路比自己.

有少少唔認同喎,有冇諗過佢哋真係想比啲年輕人有一個機會呢?但係到最後findout到外國勢力又唔同講法

引用:
原帖由 eos888 於 2020-12-8 19:48 發表

有少少唔認同喎,有冇諗過佢哋真係想比啲年輕人有機會呢?但係到最後findout到外國勢力又唔同講法
但佢當日放生既係黎智英喎.. 以前無人咁告佢架..
引用:
東方報業集團四年前揭發壹傳媒黎智英於二○一二至一四年間,透過曾任美國海軍情報員的助手Mark Simon,向民主派人士或政團秘捐共逾四千萬元,受惠人有佔中三子之一的朱耀明、公民黨、民主黨、社民連梁國雄、工黨李卓人等。多名立法會議員遭質疑違規或涉嫌觸犯「公職人員行為失當」罪,但律政司司長鄭若驊上任不足一個月就拍板「放生」。

不系黑金點會無端端凍結你,又不見凍結李超仁

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-8 07:38 PM 發表
要既, 國安還國安...

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-8 07:49 PM 發表

但佢當日放生既係黎智英喎.. 以前無人咁告佢架..

師兄,要記住佢哋嗰啲文宣,三權分立,全世界得美國有嘅啫,仲有控制晒大部份香港嘅媒體歪曲事實埋沒良心!

引用:
原帖由 eos888 於 2020-12-8 07:43 PM 發表
想問吓,左人返工破壞攬炒!就係你哋口中嘅民主自由?
黃人目中無人,呢啲嘢在黃人心目中好濕碎。
萬一佢哋執咗政,會搞納粹式大屠殺,咁先至係真正嘅民煮鼓油。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-8 07:38 PM 發表
唔係,係亞爺派人黎香港國安局篤著班人做嘢,因香港公務員好多被洗腦及收黑金,你見之前飯局都有香港良心,你就知公務員已落咗藥

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-8 07:44 PM 發表

另一方面, 黑暴係國安法下, 唔敢再出來, 否則..........
其實香港而家d官都無諗過自己在位時要處理咁大既事,佢地亦真係遠遠無呢d能力同經驗應對老美發動既攻勢, 國安法算係中央施加外力令香港政府可以抗衡, 起碼收拾到d籠裡雞先...

又一單洗黑錢

引用:
原帖由 eos888 於 2020-12-8 07:48 PM 發表

有少少唔認同喎,有冇諗過佢哋真係想比啲年輕人有一個機會呢?但係到最後findout到外國勢力又唔同講法
https://www.facebook.com/HKComed ... ?type=3&theater

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]