• 瀏覽: 6,972
  • 回覆: 129
+4
主打轉外賣吊命先囉

除非大型酒樓,小店其實應捱得住,大型酒樓蝕租都蝕入肉

引用:
原帖由 andy94 於 2020-12-9 11:44 AM 發表
主打轉外賣吊命先囉

除非大型酒樓,小店其實應捱得住,大型酒樓蝕租都蝕入肉
最快鬆手都要過完元旦假期 真係有排頂呀 .

d餐廳衰極都仲有外賣生意   其他行業仲慘情

老實講,各年各行各業都捱得好慘. 全因為有個智障政府所致.

d人成日屌政府之餘,咁港燦自己又自唔自律呢?

瘟疫呢段時期照樣遊行示威跳舞郊外商場一樣人頭湧湧,人多聚起上嚟一定又爆過,
港燦唔自律,除非全民禁足全港停14日,否則真係政府點可能管控到咁多

睇新聞有條阿叔又係屌政府做得唔好,重話應要做全民驗測
真係你條濕9阿叔係咪有失憶症呢? ,咁快唔記得之前全民免費檢測,唔小港燦唔係話怕痛怕痕,就係話會俾大陸拎DNA用毒計陷害咩?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-12-9 09:57 AM 發表

示威!?
香港依家係無示咸,有的只是黑暴!暴動破壞!!!
而且今時今日疫情嚴重,所有嘅群體聚會只是播毒,仍支持遊行示威的人就是置市民生命不顧的垃圾扑街。。。
而且做生意攪唔掂亦只係營啇者自己無能無腦。。。
有商業頭腦嘅人,攞箱梳去寺廟賣比和尚都可以發,只有蠢人營商輸錢玩賴皮,不知所謂!
既然疲情咁嚴重, 應該學武漢封城, 全港各行各業停擺最少1個月, 除醫藥糧食及緊急人員外, 全部人唔准離開屋企, 每日只派一個代表出外購必需品, 甚至不可離開屋苑, 由供應商送到屋苑門口自取, 逐家逐戶排查清零.
邊個唔願意軟禁係屋企一個月, 叫佢地離開香港, 移民又好旅行又好, 等到疫情平息又驗過冇感染先好返香港.
而家只係懲罰生意人, 仲只係食肆, 美容, 健身等等幾個行業, 有用咩?
唔清零, 只會爆完一波又一波.

又要救老細呀!
呢個政府係咪on9呀! 係救打工仔呀!
保就業益幾撚多比老細 又要比幾十萬支援佢地
又保就業 益撚晒啲商家佬 官商勾結

再唔派比打工仔 真係全民綜援!

引用:
原帖由 plm8051 於 2020-12-10 01:57 AM 發表

既然疲情咁嚴重, 應該學武漢封城, 全港各行各業停擺最少1個月, 除醫藥糧食及緊急人員外, 全部人唔准離開屋企, 每日只派一個代表出外購必需品, 甚至不可離開屋苑, 由供應商送到屋苑門口自取, 逐家逐戶排查清零.
邊個唔願意軟禁係屋企一個月, 叫佢地離開香港, 移民又好旅行又好, 等到疫情平息又驗過冇感染先好返香港.
而家只係懲罰生意人, 仲只係食肆, 美容, 健身等等幾個行業, 有用咩? ...
嗯,封城禁足排查的確是最好的方法,長痛不如短痛。。。
但好可惜香港呢個中國的小城市政府,無呢個膽量亦唔懂得向中央借人封城。。。
但近日巳學精了,用區界式續步封,一苑出事封一苑、一區出事封一區。。。
現巳慢慢地開始劃區封。。。

但亦需香港居民肯自律,否則只會徒勞無功的。。。

食肆番生,舖價回升

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]