• 瀏覽: 6,986
  • 回覆: 129
+4
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-12-8 15:59 發表
其實你地如果只食飯唔講野就無問題啦...食飯其實好安全..係有d pk係度不停除罩吹水先出事...
我覺得唔應該禁堂食...應該要在食市禁說話先實際
班杏+橙未開茶已經除咗口罩
食完痾完唔戴罩吹多半個鐘水

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-12-8 05:00 PM 發表

做生意是個人選擇自負盈虧,關政府咩事
政府限制經營模式引至虧本 點解唔關政府事 .

等於我租間鋪五千尺主打晚市 政府唔俾晚市堂食一定執硬

你唔限制我冇生意我認命

你限制我虧本 我有錢一定同政府打官司計數

重點係好多食肆老板冇錢同政府打官司所以硬食

等於政府點解唔限制業主既租金 因為業主有錢同政府打官司 所以政府一直唔敢命令業主減租

政府既行政命令引致既損失 絕對可以向政府索償 。

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-12-8 03:42 PM 發表
唔捱都捱左成年啦,捱到有疫苗

過年後自殺案會否增加?

業界有冇做足防疫措施先!
有冇做足1.5米枱距離!

香港人有個唔好習慣,食飽飽都喺磨爛蓆,吹吹水

經濟越來越差

多L謝跳佢老舞西人

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-12-8 06:50 PM 發表

你唔限制我冇生意我認命

等於政府點解唔限制業主既租金 因為業主有錢同政府打官司 所以政府一直唔敢命令業主減租

呀老細所以咪要有反對派囉,唔理佢地有冇收黑金,起碼屌兩句

一般食肆我覺冇乜野,最傷系茶樓,火煱,自助個D

一齊黎批鬥班賤種支蓄啦

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-12-8 18:50 發表

你唔限制我冇生意我認命

自由市場經濟不嬲自生自滅,你第一日出來揾食?

真係等執

引用:
原帖由 liuche01 於 2020-12-8 03:52 PM 發表
最唔守規矩一群:南亞,6-70歲老坑,煙民,街市佬婆
曱甴示威仲未計

汰弱留強

攬炒成功

正呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]