• 瀏覽: 3,864
  • 回覆: 5
香港文匯報訊(記者  鄭治祖)由全國政協副主席梁振英牽頭成立的「803基金」,對兩宗近日發生的黑暴、「港獨」案件懸賞150萬元,包括就上月中文大學畢業禮中有人參與未經批准集結和煽動分裂國家行為,懸賞100萬元鼓勵市民舉報有關人等,及就本月1日有人用9枚汽油彈襲擊警察遊樂會懸賞50萬元,鼓勵市民提供製造、貯藏、運送或使用汽油彈資料(見圖)。

梁振英懸紅百萬緝中大「獨人」。。。梁生呢次好波,中文大學畢業禮中有人參與未經批准集結和煽動分裂國家行為及本月1日有人用9枚汽油彈襲擊警察遊樂會,呢批人渣在香港咁困難時刻還出來攪亂社會,捉到這批曱甴真的要重判他們不可

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202012/08/AP5fce9302e4b0d6c5063c1ef1.html

引用:
原帖由 becktoria 於 2020-12-8 09:58 AM 發表
暴大曱甴依家一定又驚又喜,又想篤灰拿獎金,又驚被篤無仇報,CY真係勁!
其實香港前程是可悲的,一個社會投資咁多及寄望在大學生身上,但換來是大規模學生是反社會思想

引用:
原帖由 becktoria 於 2020-12-8 10:12 AM 發表

撥亂反正中, 俾D時間.

那些人易被煽動, 也易被改好, 因為較蠢!
師兄也說得對,好多學生無知而易被煽動,所以目前中央要大力打謝所有煽動頭目黃媒黃政棍黃教師,通通要拉入監倉

引用:
原帖由 加燦 於 2020-12-8 12:57 PM 發表
暴大個名臭盡全球, 今年咁多畢業牲, 呢三五七年內無可能揾到嘢做.唔襯早篤灰攞獎金做生活費就笨柒.
問題林鄭又心軟呢,轉頭見班死𡃁仔冇野撈又叫政府開大門請佢地,再唔係又走去求中央比香港青年機會入大灣區高薪優差來工作,女人紿終是慈母多敗兒

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-8 11:54 AM 發表

水官話, 佢地系優秀嘅年青人, 我一定吾會拉佢地入監倉. 吹咩???
呢個冇得攪,中央都冇香港班法官辦法,香港法律任佢地玩

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-12-8 02:37 PM 發表

100萬會有幾多人篤灰呢?
我估現今社會
10萬已經篤到唔停
唔使十皮咁多,一皮都大有人在篤手足出來,他們啲老板都走晒佬冇人出糧,兩餐都攪唔掂冇晒雷氣呀

主題標籤 #梁振英
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]