• 瀏覽: 3,714
  • 回覆: 70
+4
美國國會眾議院在無異議的情況下,以口頭表決方式通過「香港人民自由與選擇法案」,法案將送到參議院表決,如果同樣獲通過,就會送交白宮。 根據法案內容,美國政府會為已經持有簽證並身處美國,但返回香港後可能面臨政治迫害的港人,提供臨時保護身份,亦會加快處理為逃離政治迫害的港人,赴美難民申請程序。法案又訂明,...

特朗普用咗三年幾時間喺美國將中國打造成威脅美國國家安全嘅國家。最近民調超過七成美國人反華、仇華。
呢條法案,必定獲參議院通過。特朗普亦會馬當簽署成為法律。
你會去有超過七成人仇恨你血統嘅國家做難民嗎?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1564095-20201208.htm

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-12-8 07:53 AM 發表
美國國會眾議院在無異議的情況下,以口頭表決方式通過「香港人民自由與選擇法案」,法案將送到參議院表決,如果同樣獲通過,就會送交白宮。 根據法案內容,美國政府會為已經持有簽證並身處美國,但返回香港後可能面臨政治迫害的港人,提供臨時保護身份,亦會加快處理為逃離政治迫害的港人,赴美難民申請程序。法案又訂明,...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1564095_1_L_20201208051430.jpg
我打算去

係就好囉,等 d 犯法既七頭過哂美國
小黃人,重唔申請visa?

附件

CBT.jpg(17.75 KB)

台灣咁, 千幾人先批幾個?

200幻曱甴快D走

香港才可以重新

美國都批埋
黃絲仲唔去美國做難民?
五眼同美國任你揀
唔去正衰仔

人哋不斷軍事恐嚇你 打壓你 制裁你 還要增加買美國嘅貨  對著澳洲你就起曬鋼

中南海元老嚇到心臟病發OK!

眾議院各人已經犯左國安法,其實港版國安法是全世界通行,應該派人去全世界捉人,香港有3萬精英,唔怕打唔贏美帝

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-12-8 07:53 AM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1564095_1_L_20201208051430.jpg
黃絲是狗啊,美狗,被主人殺了吃也是榮耀。

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-12-8 08:52 AM 發表
眾議院各人已經犯左國安法,其實港版國安法是全世界通行,應該派人去全世界捉人,香港有3萬精英,唔怕打唔贏美帝
3萬支拿種, 喂狗

一諗到美國人為自由而病死26萬人,就覺得完全係得啖笑。

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-12-8 08:47 AM 發表
人哋不斷軍事恐嚇你 打壓你 制裁你 還要增加買美國嘅貨  對著澳洲你就起曬鋼
買多咗美國貨都仲有幾百億順差

呢個法案一通過、有哂制裁證據、果班犯民就可以等比人拉、美國呢家都有心害死班犯民!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]