• 瀏覽: 3,224
  • 回覆: 47
+2
信許智峯一成雙目失明,正常走佬第一件事攞passport同錢唔通攞畢業證書同結婚證咩,大嚿錢一早滙走晒啦

香港真係好勁,做逃犯都咁惡咁巴閉,香港人真係冇duck 頂

一個逃犯講誠信?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-7 15:24 發表
一間銀行俾人話大話冚大話,係一個好嚴重嘅恉控。關乎誠信,我真係唔敢再擺錢喺你度。
曱甴有L錢咩!毛就有二條,匯豐旨意你放錢入去,執佐九世啦。

一個行內人對事件的合理推斷:

https://www.youtube.com/watch?v=bqExcIMLs8E&t=9s

引用:
原帖由 rigby 於 2020-12-9 09:18 PM 發表

西廠督公玩大 o左!
二選一要么黑警或匯豐背黑鍋,
您認為誰更有機?
佢邊個孭由得佢哋諗掂佢。我聽朝有個appointment 開 Citibank 離岸戶口,約一個月後就會將滙豊離岸嘅錢轉走。

拜拜 “會封”。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-7 02:23 PM 發表
已退出民主黨的前立法會議員許智峯上周宣佈流亡後,發現他及家人多個銀行戶口被凍結,包括滙豐銀行賬戶也一度被凍結,其後部份戶口昨(6日)晚再被解封;有傳媒今午引述消息指,相關銀行今早再收到警方通知凍結許智峯及其家人戶口,許智峯回覆查詢時證實,暫發現家人的部份滙豐銀行戶口再被凍結。...

https://hk.appledaily.com/resizer/KHZ9txRpxThorLscFt4nniFQxmk=/1950x1097/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/R6SZQDNU3JFQPNCXAQDQIJP36E.png ...
都搬走晒D錢, 理得個戶口凍唔凍結咩!!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-7 03:24 PM 發表
一間銀行俾人話大話冚大話,係一個好嚴重嘅恉控。關乎誠信,我真係唔敢再擺錢喺你度。
你信個賊啫,搶手機丶虛報公務丶呃法庭,哩d你全部扮盲扮聾,跟住扮正義呀?作嘔啦!你咁嘅格,公義永遠遠離你,因你唔配

搵埋甘多錢
比家人
就代表清白?

引用:
原帖由 rigby 於 2020-12-12 02:51 PM 發表

謹慎持重
去完 Citibank update 吓。 據職員講,條隊好長,現時已經要等至少兩三個月星加坡/英國分行至會有人打長途電話俾我哋。

不排除有誇張成份,想食住個勢吊起嚟賣。因為跟住就向我哋推銷年金產品計劃,話買咗之後佢寫資料向嗰邊推薦時會「易做好多」。

同日喺分行見到嘅,言談間聽到都係攪離岸戶口。今次佢哋真係多謝「會封」,啲保險、年金產品易sell好多!

要睇睇 DBS 會唔會快啲。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]