• 瀏覽: 952
  • 回覆: 12
中國海關總署的數據顯示,11月以美元計價出口按年增長21.1%,升幅遠高過市場預期的12%,亦高於10月增長11.4%。

期內,進口按年升4.5%,低過市場預期的升6.1%,亦低於10月增長4.7%,但仍錄得連續3個月正增長。

貿易順差754.2億美元,按年急增1.03倍。

今年首11個月,出口升2.5%,進口跌1.6%;貿易順差4599.2億美元,按年升23%。

唔係話中國製造會爆炸會食死人架咩?
點解咁搶手真係唔明,一路用一路閙好適合西人同yc嘅心態😳

新聞來源連結:

https://hk.finance.yahoo.com/new ... 遠勝預期-031934220.html

中國賺了太多的錢。
英國趕快派炮艦過來搶,
不來是小狗 , 

引用:
原帖由 robin09 於 2020-12-7 12:28 PM 發表
中國賺了太多的錢。
英國趕快派炮艦過來搶,
不來是小狗 , 
眼紅?

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-12-7 12:33 PM 發表

眼紅?
英右翼學者:世界各國應就疫情向中國索賠可對華制裁或派遣砲艦。

人哋不斷打壓 制裁 軍事恐嚇你,你還要增加買佢嘅貨

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-12-7 12:37 PM 發表
人哋不斷打壓 制裁 軍事恐嚇你,你還要增加買佢嘅貨
呢啲叫自相矛盾口不對心,講一套做一套。

引用:
原帖由 robin09 於 2020-12-7 12:36 PM 發表

英右翼學者:世界各國應就疫情向中國索賠可對華制裁或派遣砲艦。
冇本事發窮惡

飲水思源

引用:
原帖由 robin09 於 2020-12-7 12:36 PM 發表

咀炮果隻...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-12-7 12:57 PM 發表

咀炮果隻...
慣性動作,所以阿爺做好份內事,唔做8婆野

你咁大聲
班友仲意淫緊美國制裁
你叫佢地點算?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2020-12-7 01:44 PM 發表
你咁大聲
班友仲意淫緊美國制裁
你叫佢地點算?
個井不算高,跳唔出可以慢慢爬上嚟,望遠D睇多D

主題標籤 #海關
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]