• 瀏覽: 1,211
  • 回覆: 50
+5
繼台灣明年開放美國含瘦肉精豬肉進口,引起民眾不滿後,對於是否開放日本福島五縣食品進口,近日亦引起輿論爭議。台灣的駐日代表謝長廷早前回台述職時,曾聲稱短期內不會處理日本食品問題,惟昨返回駐日代表處後,卻改口稱應開放未受核輻射污染的一般食品進口。

萊豬仲唔夠仲要食埋輻島食物,真係人民選出黎既特別愛護人民,台民唔食唔緊要,香港仲有好多港畜孝子會幫你地食晒佢, 佢地越食越病,越病越容易減刑

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20201207/00178_006.html

台式民主。呃鳩你選票,之後餵你食毒藥3年。

第4年又要幫你解毒,再話對家毒左你3年,
又呃多你4年。

40年後,台仔全部變晒痴呆

台灣省人民真幸福。

滿島係毒食品,真係唔敢去呆灣了

毒豬入左,好快到輻射事物,未見過一個政府無良到不斷為老尾推銷毒豬, 無連任壓力玩到佢夠,呢鍋台灣佬自作孽,台灣人反抗

又毒豬又毒菜,HK曱甴過去幫手食啦

引用:
原帖由 lttsang888 於 2020-12-7 10:53 AM 發表
毒豬入左,好快到輻射事物,未見過一個政府無良到不斷為老尾推銷毒豬, 無連任壓力玩到佢夠,呢鍋台灣佬自作孽,台灣人反抗
我最驚係佢地唔食,最後加工做副食品再賣到香港, 香港人咪食多D台灣野囉,幫人地銷毀垃圾,我而家都唔敢買台灣副食品

引用:
原帖由 starr 於 2020-12-7 10:55 AM 發表
又毒豬又毒菜,HK曱甴過去幫手食啦
唔使去台灣都食到架我上面個帖講得好清楚

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-12-7 10:44 AM 發表
繼台灣明年開放美國含瘦肉精豬肉進口,引起民眾不滿後,對於是否開放日本福島五縣食品進口,近日亦引起輿論爭議。台灣的駐日代表謝長廷早前回台述職時,曾聲稱短期內不會處理日本食品問題,惟昨返回駐日代表處後,卻改口稱應開放未受核輻射污染的一般食品進口。

https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20201207/photo/1207-00178-006h1.j ...
蔡省長想種族滅絕? 原來佢先係滅絕師太. 我一直懷疑滅絕師太係lesbian, 原來堅嘅

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2020-12-7 10:57 AM 發表

蔡省長想種族滅絕? 原來佢先係滅絕師太. 我一直懷疑滅絕師太係lesbian, 原來堅嘅
台灣唔食就會銷到香港去

賴副總統一直都係美食家,連蕉皮都可以變成台灣美食,差在未申請入世界自然遺產,今次幅島食品唔知賴副總統會點變成全台灣人非食不可的美食呢﹖

文青最新打卡點,瘦肉精豬併福島輻食,真係正到一個點!

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-12-7 10:55 AM 發表

我最驚係佢地唔食,最後加工做副食品再賣到香港, 香港人咪食多D台灣野囉,幫人地銷毀垃圾,我而家都唔敢買台灣副食品
佢宜家死都唔肯標清楚,到時出口搵鬼敢要,原本惗住可以大收回扣,玩串過頭到時渣都無

台灣人犧牲自己食萊豬 吃輻食 振興美國日本經濟 幾咁偉大!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]