• 瀏覽: 2,483
  • 回覆: 33
+6
流亡海外的立法會前議員許智峯本港時間周日(6日)晚稱,其家人的匯豐銀行戶口突然被全部解凍,其本人戶口亦獲部分解凍,「家人基於對香港匯豐徹底不信任,已經立即將積蓄轉帳往安全地方」。

流亡海外的立法會前議員許智峯本港時間周日(6日)晚稱,其家人的匯豐銀行戶口突然被全部解凍,其本人戶口亦獲部分解凍,「家人基於對香港匯豐徹底不信任,已經立即將積蓄轉帳往安全地方」。

許智峯認為,事件極其嚴重,反映《港區國安法》下銀行可隨意因政治壓力而凍結市民資產,嚴重衝擊香港的銀行及金融體系可信性,及違反香港《基本法》下對市民及法人私有財產的保障。
許智峯呼籲香港及國際金融監管機構徹底調查事件,將濫權的執法人員及銀行管理人員作嚴厲懲處。
================================================================================

唉!點解咁Q冇用㗎!唔夠兩日就縮。今日 PK 至講不排除加控新罪名,又乜又七咁!喂!香討咁多人撐,點落台呀!

係咪驚聽朝 Citi Bank 條隊好長呢?!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20201206/s00001/1607263035483/許智峯流亡-許智峯-家人匯豐戶口全部解凍-個人戶口部分解凍

🤭出出入入,入入出出...

鄧狗咁快打倒今日下午既我 

真係柒到爆

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-6 10:34 PM 發表
🤭出出入入,入入出出...
當然,佢哋放個屁大把香討人話好好聞!

封:應該;解:有理由。

就我今日明明睇到話佢將眾籌啲錢轉去家人戶口㗎?咁做乜要解凍?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-6 10:38 PM 發表

當然,佢哋放個屁大把香討人話好好聞!

封:應該;解:有理由。

就我今日明明睇到話佢將眾籌啲錢轉去家人戶口㗎?咁做乜要解凍?
🤭🤭🤭

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-12-6 10:35 PM 發表

真係柒到爆
咁柒嘅嘢,9成係姓李嘅傑作!

話凍結就凍結,藍屍都唔撐啦

冇用。 The damage is done!  聽朝照樣去 Citi Bank。

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-12-6 10:35 PM 發表

真係柒到爆
許狗仲勁85萬作到幾百萬
曱甴契弟仲唔去捐錢比許智峯全家享福

今日明明話佢將眾籌啲錢轉去家人戶口㗎!喂!你唔係同我講 bank statement 都唔識睇,攪錯咗係嘛!

曱甴玩晒轉移視線搞混亂成個資訊,好驚吓?🤔

如果警方唔出席嚟話呢段嘢查無實據要廢物回收,咁又唔明點解要解凍喎!

部分解凍, 點部分解凍法呢?

而且假日解凍, 又俾佢知道, 俾佢即刻轉走D錢.

咁都有人信?

亳無法律理據隨意凍結市民資產,香港金融中心信譽即時蕩然無存,仲有人敢嚟香港投資嘅,容乜易一夜之間俾政府凍結戶口玩完

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-6 10:22 PM 發表

https://fs.mingpao.com/ins/20201206/s00001/335432909063fc8117077300fd305ec4.jpg

流亡海外的立法會前議員許智峯本港時間周日(6日) ...
其實發生咩事? 條友自騙自演!

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]