• 瀏覽: 6,566
  • 回覆: 45
引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-12-6 05:55 PM 發表

吓!隔幾百公里要用航程過萬公里隱形轟炸機?

咁你覺得要幾多架轟-20 去解放台灣?
但中國至關島約4千公里, 來回8千公里,  用轟20要關島一夜消失, 對駕駛人員安全舒適.

另外來回澳洲都輕鬆可達

冇估錯的話, 轟20的設計已比B2A超出一代左右,

事實南對峙, B52H, B1B, B2/A都逃不過中國的天網監察

嚇到美國本來想今年推出的B21都要急急改版, 下年推出,

但中國上次透漏的轟20相片, 已被眼尖網友看到原來仲有轟21在旁.

中國人勁呀, 努力不懈不會因轟20推出而沾沾自喜停步不前.

相信中國會遲早會開發出量子反重力引擎, 到時中國的發展便無可限量.

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-12-6 04:22 PM 發表
真唔明,大量生產轟-20,有乜意義?

係都大量韱-20 先啦!
轟20系戰略轟炸機, 核威懾 一個重要組成部分! 同j20 戰略上完全唔同!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-12-6 04:22 PM 發表
真唔明,大量生產轟-20,有乜意義?

係都大量韱-20 先啦!
目前嚟講,戰略轟炸機係大陸一個弱項!所以急需填補呢一個版塊嘅空間!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-6 06:27 PM 發表

轟20的航程可直達美國, 可擕的45噸炸彈, 如是氫彈可對美國打擊太勁,

中國不想稱霸, 這款轟炸機炫耀太多會引太多問題
我係話J-20咁高端裝備都唔可能保密到大量試飛都完全唔漏風

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-12-6 05:20 PM 發表

反艦,都冇必要大量啫! 隱形遠程轟炸,真係除非去侵略他國。

大量生產,個人覺得不合理! 等着瞧!
放心啦,肯定不會大量生產的。
轟-20是亞音速隱形轟炸機,逃逸能力差,是上一代的理念。中國只是解決有無的問題,是過渡產品,不可能大量生產。
真正的下一代戰略轟炸機,必然是超音速+隱形+無人 。
錢要用在研制下一代戰略轟炸機上。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-6 05:52 PM 發表

2025太慢了,看看美國的對手b21就知轟20不能等到2025,將信最遲在下年尾就要量產!
欲速不達。
再者,有二炮保平安,而家未必適宜急著部署長程攻擊轟炸機。

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2020-12-6 04:15 PM 發表
https://youtu.be/Yv7sNFfIWj0

早前試飛完成都唔公佈,好神秘喎!
中國新武器不嬲都外判左比美國發佈

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-6 05:52 PM 發表

2025太慢了,看看美國的對手b21就知轟20不能等到2025,將信最遲在下年尾就要量產!
唔好太天真,
殲十試飛左幾多年?
殲20試飛左幾多年?
運20試飛左幾多年?
直20試飛左幾多年?
C919試飛左幾多年?
鯤龍AG600試飛左幾多年?
殲31試飛左幾多年?
一架新引擎,新設計大飛機,90%新科技,試一年就量產,你自己坐就得

月球挖土已經證明中國軍事力量已經去到什麼地步

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-7 01:22 AM 發表

唔好太天真,
殲十試飛左幾多年?
殲20試飛左幾多年?
運20試飛左幾多年?
直20試飛左幾多年?
C919試飛左幾多年?
鯤龍AG600試飛左幾多年?
殲31試飛左幾多年?
一架新引擎,新設計大飛機,90%新科技,試一年就量產,你自己坐就得
世界變了, 美國的制作戰機政策而家目標是想一年一款新型機

如中國仲是留於從前的進度, 但對手己開始調整對策了

https://www.cnbeta.com/articles/tech/1031691.htm

美國雖然將b21作修訂,下年才正式完成,但美國已決定立即量產

https://daydaynews.cc/military/384822.html

而家的軍備路向,就是空天艦隊!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]