• 瀏覽: 2,633
  • 回覆: 51
+2
中間有一段係咁寫:
有消息指BNO留英計劃中,會有寬鬆做法,容許子女留英升學,其父母可以繼續在港工作,有別於以往要求申請移居人必須連同受養人一同移居的規定。

如果 BNO 移民計劃係幫港人離開可惡嘅土共,點解仲要佢哋父母冒住險係香港工作???好明顯就係要吸香港人嘅資金啦。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201206/00176_016.html

說穿了,即是英國向香港人伸手要錢。

睇下中國點樣玩殘BNO.

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-6 09:20 AM 發表
說穿了,即是英國向香港人伸手要錢。
好明顯係啦

不過真係估唔到高尚英國人要同佢地睇唔起嘅黃種人乞食,呢個現象真有趣。

係就好呀, 以3.5人為一戶, 大概有成10萬間住戶空出流入市場!

英國肯收晒啲黑暴我又覺得幾好喎!

香港本身人口已經夠多,走減啲日日搞事嘅其實真係無壞。

少啲私了打人放火掟磚,起碼生活都安樂啲。

其實香港本來生活各方面都幾好,係自從黃絲黑暴搞事開始先人人唔開心。

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-12-6 09:21 AM 發表
你去連登睇吓,佢哋仍然停留喺「車!我用特區護照飛,去到英國先用BNO,吹呀?」呢個水平。

有啲仲話「坐飛機check 身分證之嘛!」,可能成世未坐過飛機。

覺得中國對於BNO係「無佢符」⋯似乎唔係好了解一個國家對於護照呢樣野嘅權力⋯

祝福佢哋啦真係⋯

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-12-6 09:31 發表

你去連登睇吓,佢哋仍然停留喺「車!我用特區護照飛,去到英國先用BNO,吹呀?」呢個水平。

有啲仲話「坐飛機check 身分證之嘛!」,可能成世未坐過飛機。

覺得中國對於BNO係「無佢符」⋯似乎唔係好了解一個國家對於護照呢樣野嘅權力⋯

祝福佢哋啦真係⋯
我最期待係, 中國取消佢哋嘅香港永久居民嘅身份證, 咁就過L癮喇.

要老闆用現金出糧,跟著黑市匯走啲錢。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-12-6 09:18 AM 發表
中間有一段係咁寫:
有消息指BNO留英計劃中,會有寬鬆做法,容許子女留英升學,其父母可以繼續在港工作,有別於以往要求申請移居人必須連同受養人一同移居的規定。

如果 BNO 移民計劃係幫港人離開可惡嘅土共,點解仲要佢哋父母冒住險係香港工作???好明顯就係要吸香港人嘅資金啦。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201206/00176_016.html
好似bun bun吸金回bun國供養當地人,大英已淪為軟飯國

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-12-6 09:21 AM 發表
取消香港永久居民資格

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-12-6 09:31 AM 發表

祝福佢哋啦真係⋯
果班柒燈仔⋯⋯又要柒又要燈,其實佢哋無腦同埋係社會嘅渣巳經唔係秘密,不過最近好似班柒燈智力又下降。

用特區護照離境, 幾個月後返香港時本護照無英國入境記錄, 海關問佢去左邊, 唔通佢話比外星人捉左呀?

咁少? 我一直以為會有200萬+1死去英國。。。

有大隂戸口可入籍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]