• 瀏覽: 28,529
  • 回覆: 431
+7
立法會前議員許智峯周四(3日)宣布流亡、離開香港,並退出民主黨。他昨日(4日)從丹麥飛往英國會合家人,今日(5日)透過WhatsApp向本報記者確認,他與家人的香港銀行戶口均被香港警方凍結。對於所涉的銀行及金額,許智峯表示問題太私人,不便回應,但稱那些是「救命錢」。本報正向警方查詢。

真係仆佢條街一個逃犯逃避罪責仲想帶就埋冤枉錢走?
真係沒有最無恥, 只有更無恥! 救牠冚家條命咪唔撚好走囉!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20201205/s00001/1607172811009/許智峯流亡-稱與家人數百萬元存款遭凍結-許智峯-那些是救命錢

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-12-6 08:25 AM 發表
立法會前議員許智峯周四(3日)宣布流亡、離開香港,並退出民主黨。他昨日(4日)從丹麥飛往英國會合家人,今日(5日)透過WhatsApp向本報記者確認,他與家人的香港銀行戶口均被香港警方凍結。對於所涉的銀行及金額,許智峯表示問題太私人,不便回應,但稱那些是「救命錢」。本報正向警方查詢。

https://fs.mingpao.com/ins/20201205/s00001/fd935186908390b6b2791e2314537978.jpg ...
Hahaha....唔知有無人信呢?每個戶口廿蚊都幾係,買麵包都食到兩日,黃屍們聽者流淚,科水吧!

引用:
原帖由 vampire912 於 2020-12-6 08:29 AM 發表

Hahaha....唔知有無人信呢?每個戶口廿蚊都幾係,買麵包都食到兩日,黃屍們聽者流淚,科水吧!
呢d畜生中之極品

唉吔!真係好撚慘呀!

黃絲ready又要眾籌了!一家幾口係外國,你哋唔係睇住人哋含家產吓話?

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-12-6 08:37 AM 發表
唉吔!真係好撚慘呀!

黃絲ready又要眾籌了!一家幾口係外國,你哋唔係睇住人哋含家產吓話?

想知牠們如果冚家中美國肺炎, 大陰會點對牠們?

條拕衰家扮可憐

我好想睇你又眾籌洗黑錢,唔知捐錢個班有無事呢?

香港有「二百萬加一」個奸邪妖獸,若果每人每月捐一百元給許先生,每月就有兩億元收入,區區數百萬元就如九牛一毛,即使花掉百萬元,也不過如放一個屁一般。

扮慘再眾籌
去到歐洲都要搵手足錢
所以叫流亡

真定假鬼有人知?銀行唔會向外透露客戶資料,政府/警方無緣無故亦唔會向大眾公報

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-6 08:47 AM 發表
真定假鬼有人知?銀行唔會向外透露客戶資料,政府無緣無故亦唔會向大眾公報
條畜生自己狗UP

呃鬼食豆腐

呃YC眾籌

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-6 08:43 AM 發表
香港有「二百萬加一」個奸邪妖獸,若果每人每月捐一百元給許先生,每月就有兩億元收入,區區數百萬元就如九牛一毛,即使花掉百萬元,也不過如放一個屁一般。
連羅冠蔥呢啲唔知做過乜嘅人叫幾句港獨都可以個個月收十幾萬「生活費」,前線常客狂燥峯點都多過佢啦!收眾籌肯定多過做議員份糧

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-12-6 08:50 AM 發表

連羅冠蔥呢啲唔知做過乜嘅人叫幾句港獨都可以個個收十幾萬「生活費」,前線常客狂燥峯點都多過佢啦!收眾籌肯定多過做議員份糧
香港d黃屍真係蠢撚過豬囉紀裡面嘅豬囉

舉家遷徙當然全副身家攞埋走啦
銀行戶口肯定得幾廿蚊

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]