• 瀏覽: 2,404
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1
BNO留英計劃「5+1」方案於下月31日正式接受港人申請,大批港人向英國護照署續領已過期多年的BNO,單計今年10月,英方已向近6萬港人發出續期BNO,創單月歷史新高。《蘋果》從兩個消息證實,BNO計劃細節將有「佳音」,就是容許「太空人計劃」,打破英國移民政策要求申請人和受養...

嘩 咁Crazy

https://youtu.be/BxfIwy7t9bg

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/local/20201205/VETV6QBEHFHGBKLHEI2E524HAY/進入香討影片區

黃撚係魚港註定乞食
見一個滅一雙

閒話一句…般若定實相

回覆 引用 TOP

擺明玩嘢, 要求人大取消已移居外國港人之身份證及中國國籍

My name is Pong! James Pong!
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-5 11:07 PM 發表

BNO留英計劃「5+1」方案於下月31日正式接受港人申請,大批港人向英國護照署續領已過期多年的BNO,單計今年10月,英方已向近6萬港人發出續期BNO,創單月歷史新高。《蘋果》從兩個消息證實,BNO計劃細節將有「佳音」,就是容許「太空人計劃」,打破英國移民政策要求申請人和受養...

https://hk.appledaily.com/resizer/7O8tBDblz6jJRuyCyjog1olOJ1Q=/1440x810/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/B6BEMB5ZBNEH5AXIRAVDN2NKOI.png
將有200萬人湧英。

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-12-5 11:14 PM 發表

擺明玩嘢, 要求人大取消已移居外國港人之身份證及中國國籍
有乜所謂多樣野啫
你無份?你唔係香港人?

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-12-5 11:21 PM 發表

將有200萬人湧英。
可以同高官子女做同學
唔好咩?

回覆 引用 TOP

呀爺自會同英國計算的

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-12-5 11:30 PM 發表

呀爺自會同英國計算的
開放返可以返大陸免費讀書囉
警長基哥個仔女唔係話要大陸讀書咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-5 11:07 PM 發表

https://hk.appledaily.com/resizer/7O8tBDblz6jJRuyCyjog1olOJ1Q=/1440x810/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/B6BEMB5ZBNEH5AXIRAVDN2NKOI.png
為吸港人錢乜都做啦,就好似bun bun年年進貢回國一樣

引用:
原帖由 人之初大大 於 2020-12-5 11:55 PM 發表

為吸港人錢乜都做啦,就好似bun bun年年進貢回國一樣
賓賓子女可以黎香港讀書?
去英國讀書一年要幾十萬呢

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-6 12:00 AM 發表

賓賓子女可以黎香港讀書?
去英國讀書一年要幾十萬呢
del

回覆 引用 TOP

英國玩到咁大

曱甴王香港城發達

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-12-6 12:12 AM 發表

英國玩到咁大
唔係玩 係照顧返港人
不嬲外國人一係唔做 一做就做到最好
有標準有要求 唔出豆腐渣

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-12-6 12:12 AM 發表

曱甴王香港城發達
我完全唔明點解唔鐘意誠哥?
家有一老如有一寶

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]