• 瀏覽: 39,027
  • 回覆: 417
+11
佢太太恩恩是黃偉瞖前助理食到咁深。真是不對。
唉……
著草一世也不得了。

佢老竇老母畀個仆街仔害撚死,棺材本都凍結

見得光嘅錢被凍結,唔見得光嗰d呢?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-12-5 09:24 PM 發表
民主黨前立法會議員許智峯上月30日前往丹麥,他日前在Facebook宣布正式流亡,他與其家人今日(5日)已抵達英國倫敦。許智峯今日(5日)向《立場新

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201205/411934181958881280831209.jpeg/jcXJ8LR5Rk7AmUWdVgu7zQhL4Xm4A16eZxvuXWcb7l0?v=w1280r16_9 ...
正確做法
封鳩佢艇

手足就坐監,你就立埋的眾籌錢全家走去移民!你咁冇良知對得住班捐錢既儍曱甴嗎?🙄😳😷

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-12-5 09:36 PM 發表
弱智峯呢鑊嘢真係跑得了和尚跑不了廟.
我係做銀行副總裁[VP], 依家係要鬥快做銀行操作, 上網按幾個掣就可以轉帳, 政府今次快過弱智瘋, 真係前所未有的決策.
我相信政府今次係直接向銀行高層落柯打, 直接做嘢, 唔係出信去銀行拖幾日.  
做咁耐議員 得果1球野積蓄? 唔好玩啦!

傻既都一早轉哂去離岸戶口

走佬會唔會咁蠢?

不過憑咩凍結家人戶口呢?

引用:
原帖由 Chan67099728 於 2020-12-5 09:43 PM 發表
好明顯呢隻曱甴係作古仔呃小黃人課金
呢個可信比較高有心走路唔一早轉走晒d錢去外國擺明又想眾籌昆儍仔

引用:
原帖由 sman070707 於 2020-12-5 10:47 PM 發表
見得光嘅錢被凍結,唔見得光嗰d呢?
講得啱,由其係01報導,跟本係道幫佢講野,好似錢都唔要都要離開香港,呢條垃圾,第一尸做議員應該已經收毒果唔小錢啦!而家話俾人凍結戶口,都係01幫佢講野

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-12-5 09:36 PM 發表
我係做銀行副總裁[VP], 依家係要鬥快做銀行操作, 上網按幾個掣就可以轉帳, 政府今次快過弱智瘋, 真係前所未有的決策.
我相信政府今次係直接向銀行高層落柯打, 直接做嘢, 唔係出信去銀行拖幾日.  
點解佢走之前冇轉走d錢?

還有幾多影子帳戶無人知,面個浸黎啫大家唔洗咁高興🤔🤔

引用:
原帖由 JNC117 於 2020-12-5 10:55 PM 發表

聽日應該有答案

引用:
獅子上次華為單嘢差D喺大陸釘牌,今次仲唔醒D咩

我就吾信嘞

引用:
原帖由 JNC117 於 2020-12-5 10:55 PM 發表

學生會會長都有成億,議員點會得幾百萬?直接去外國搵金主收尾期啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]