• 瀏覽: 25,453
  • 回覆: 310
  • 追帖: 1
+15
無里由走佬唔拎現金先 唔信比人凍幾球
似想眾籌呃班傻仔錢多d

引用:
原帖由 大南街遊俠 於 2020-12-5 09:16 PM 發表
法冶?笑話!關佢家人銀行戶口咩事?
佢家人有份一齊走就嫌疑,點會唔關事?

數百萬咁少?八年區議員四年立法會議員...

麻煩記得凍結埋冚街嘅所有信用咭戶口,無得透支買機票返嚟呀

抵L死!

唔可以將所有錢放香港,你唔知道身邊人會唔會犯國安法,連累你戶口被凍結,香港變得好恐怖

政府連佢區議員薪津都未凍結, 邊間銀行會即時凍結佢戶口呀? 而且佢走佬都去英國, 匯豐點敢咁做呀 !

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-12-5 09:21 PM 發表

戶口凍結是真的
戶口入面有幾多錢?
誰知?
$100 蚊?

向外聲稱戶口凍結
才有借口搞眾籌
對, 早就準備走路點會唔draw錢走先。
而家話比人凍結, 明顯係個局。

呢 D 嘢肯定有人教的,

一則唔郁 D 「見光」戶口,等人唔會思疑佢會走佬;

二則扮怱忙、扮窮,等人唔好意思再「追究」。

大佬,父母、妻兒都一齊溜,會「裸逃」?!

引用:
原帖由 老納 於 2020-12-5 09:28 PM 發表

佢家人有份一齊走就嫌疑,點會唔關事?
串謀協助通緝犯潛逃 ,同埋戶口有美國黑金都唔奇

引用:
原帖由 mboii 於 2020-12-5 08:52 PM 發表
前民主黨立法會許智峯突然退出民主黨及流亡海外。據《Now》在英國報道,許智峯已抵達英國,他形容現時心情沉重,但未有透露家人去向。許智峯亦向《蘋果》確認,他、太太及父母的戶口,涉及最少5個戶口,今日開始全被凍結,被凍結戶口涉及數百萬元存款,他指存款是他的畢生儲蓄,涉及最少兩間銀...

https://hk.appledaily.com/resizer/e8_FkZgMGT65n4rrcONeMp9L0SQ=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/12-05-2020/t_f2a93c21c21342f5a848ace6c7b5ada2_name__.jpg
走佬前咁失策呀🤭

又再眾籌一次,手足努力捐獻,全副身家啊,跟住麻煩國安又封過

引用:
原帖由 大南街遊俠 於 2020-12-5 09:16 PM 發表
法冶?笑話!關佢家人銀行戶口咩事?
香港的法律真係大笑話啦,
咁都俾佢保釋走咗佬!

畢生積蓄

引用:
原帖由 天靖 於 2020-12-5 09:32 PM 發表
又再眾籌一次,手足努力捐獻,全副身家啊,跟住麻煩國安又封過
好主意!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]