• 瀏覽: 4,676
  • 回覆: 42
+6
王丹講六四受難者, 難聽話粗口...

拿六四來開玩笑,中國國民教育真行

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-12-7 10:58 AM 發表
法國人拿伊斯蘭先知開玩笑就係言論自由
中國人用自六四開玩笑就係教育有問題

龍門咁搬架咩?

六四死咗軍人

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-12-5 08:20 PM 發表
https://newtalk.tw/news/view/2020-11-20/497008?fbclid=IwAR2Zl7cVZLGkIrz_NwAY7ehopAVdL2c9PxNRbCjytD4lVOhuud90M5Spk4s

中國異議漫畫家巴丟草將六四天安門著名的「 ...
唯一說對的話
他沒資格代表那一場運動

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-12-5 09:20 PM 發表
假如64暴動得逞,中國將會四分五裂,軍閥重新割據,人民將會四處逃難,所謂的民運人士將成為分裂國家的歷史罪人。
邊會有咁大影響
你誇張了

不過真被他們成功了
中國的進步會被嚴重拖後腿
百份百肯定還是西方各國的盤中食/提款機

引用:
原帖由 絕世小魚 於 2020-12-8 10:18 AM 發表

邊會有咁大影響
你誇張了

不過真被他們成功了
中國的進步會被嚴重拖後腿
百份百肯定還是西方各國的盤中食/提款機
你了解下中國二、三十年代的軍閥割據時期的情況再講啦。

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-12-6 07:59 PM 發表

點唔係人?
you

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-12-7 10:58 AM 發表
六四係乜?六四就係一班暴徒搞暴動搞到有軍人及平民死傷動亂事件; 六四就係有埋西班牙電視台影住學生平安離開天安門廣場都仲有你呢亭白痴on9認為天安門死左好多學生嘅反政府事件,用黎開玩笑就係笑尻你呢亭白痴仔,笑你地幾咁on 撚尻,幾咁無知,幾咁幼稚囉!

引用:
最重意攞64搞笑嘛你地反中畜生啦😏 點解你地畜生鐘意用坦克人民只有圖無片來反中呀?是開64玩笑

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-12-8 01:12 PM 發表

最重意攞64搞笑嘛你地反中畜生啦😏 點解你地畜生鐘意用坦克人民只有圖無片來反中呀?是開64玩笑
嗡乜?唔明乜叫「重意」

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]