• 瀏覽: 813
  • 回覆: 12
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201021/mobile/bkn-20201021050322011-1021_00952_001.html
台灣一名女子早前與加拿大籍男友分手後,對方竟把2人的性愛片段上載到知名色情網站上;女子得悉後,依違反個人資料保護法起訴前男友。案件近日在台北地方法院宣判,由於雙方未達成和解,該加籍男子最終被判處有期徒刑5個月,可易科罰金,全案仍可上訴。

起訴書指出,受害女子去年與加籍男子認識並交往,同年2月遊覽高雄時,曾在旅館內發生性關係,當時男子更拍下整個過程。惟兩人分手後,男子竟把片段上載到色情網站。受害女子經友人告知自己成為色情網站的「女主角」後大怒,憤而提告。

法官認為,被告在分手後,竟發布2人交往期間所拍攝的性生活片段,供不特定的網民點閱,把女性裸體物化供他人品頭論足,侵害女方的人格及隱私權與名譽...

案件近日在台北地方法院宣判。

著草逃亡台灣嘅天使自由西睇路呀,
隨時做左色情網站女主角被人看到隻x...

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-5 05:36 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201021/mobile/bkn-20201021050322011-1021_00952_001.html
台灣一名女子早前與加拿大籍男友分手後,對方竟把2人的性愛片段上載到知名色情網站上;女子得悉後,依違反個人資料保護法起訴前男友。案件近日在台北地方法院宣判,由於雙方未達成和解,該加籍男子最終被判處有期徒刑5個月,可 ...
台灣啲風化案 好離譜

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2020-12-5 09:09 PM 發表

台灣啲風化案 好離譜
呆灣狗今晚又紥紥跳啦!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-5 10:31 PM 發表

呆灣狗今晚又紥紥跳啦!
呢種作風 等於黑社會行為

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2020-12-6 08:00 AM 發表

呢種作風 等於黑社會行為
話之佢又黑又白啦....
單呆灣風化新聞係事實來!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-6 02:23 PM 發表

話之佢又黑又白啦....
單呆灣風化新聞係事實來!
根本佢條仔就係黑社會

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2020-12-6 06:33 PM 發表

根本佢條仔就係黑社會
黑社會手法

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-12-6 07:26 PM 發表

黑社會手法
要分手費 冇就上載醜態

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2020-12-6 08:23 PM 發表

要分手費 冇就上載醜態
又食又拎真仆街!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-6 09:10 PM 發表

又食又拎真仆街!
黑社會嘅手法 真係層出不窮 都係為錢

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2020-12-7 07:35 AM 發表

黑社會嘅手法 真係層出不窮 都係為錢
好彩個女識報警 唔係 佢要做自由西

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-7 07:52 PM 發表

好彩個女識報警 唔係 佢要做自由西
黃賭毒 是台灣的死穴

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2020-12-7 07:56 PM 發表

黃賭毒 是台灣的死穴
呆灣真係百花齊放範範齊!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]