• 瀏覽: 12,839
  • 回覆: 121
而家呢一代好多人望四大長老快啲死,咁就可以霸埋家人層樓。呢一代嘅人係好可怕,良心俾晒831假死人都唔俾自己父母

引用:
原帖由 Versailles 於 2020-12-5 07:11 PM 發表

如果真係黃屍曱甴唔會娶上海婆 走水貨啦 唉
男屍5毛真係好無人性

可憐的人總有可恨之處

有得投票就ok啦!孝順?咩黎嫁?係中國人先會孝順父母!西人不嬲自己顧自己!相信黃老師同黃家長都會教小朋友無需孝順父母!如果父母霸權做錯事,仔女有權執行公義私了!

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-12-5 05:48 PM 發表

孝係中國人嘅傳統,不過香港有好多人已經崇洋崇到連中華民族嘅傳統都拋棄埋,只係會學西方嗰套個人主義思想。
家庭責任?試問香港又有幾多人真係肯負這種責任呢。孝順父母喎,你睇下班暴徒黃屍就知道,佢地係唔會有咁嘅道德人格啦。
YC連父母睇咩電視台、投票俾咩人嘅權都想攞走,開口埋口就家中廢老,佢哋真係知咩係民主、咩係孝義?問攞錢、搵著數嘅時候咪會講囉!

黃子孫當無生過啦!

引用:
原帖由 你老闆 於 2020-12-5 07:16 PM 發表
可憐的人總有可恨之處
柒婆

親生仔不如近身錢。

逆按揭最大得益者係按揭証卷公司。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-12-5 04:16 PM 發表
網上討論區「親子王國」有網民發文,指親戚舉家移民澳洲,但拒再供養只靠政府長者津貼過活的七旬父母。網民奉勸兩老逆按揭居所套現不果,對方還打算留給子孫,令網民感慨「一身兒女債」。

發文者指,任職審計師的男親戚憑妻子的澳洲公民身份,全家11月飛去澳洲雪梨移民,帶住100萬港元強積金,在雪梨已有兩間已供滿的公寓單位。網民引述男親戚的父母,稱親戚飛之前只留低一堆二手廚具,無留低錢給父母。親戚就認為已幫父母 ...
兩老話留畀個仔同男孫」

重男輕女,偏偏係個仔撇甩佢地,兩老唔抵可憐 !

真是認識幾個😪佢D父母真慘

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-5 04:20 PM 發表
上海老婆👈
個男唔係上海

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-12-5 04:16 PM 發表
網上討論區「親子王國」有網民發文,指親戚舉家移民澳洲,但拒再供養只靠政府長者津貼過活的七旬父母。網民奉勸兩老逆按揭居所套現不果,對方還打算留給子孫,令網民感慨「一身兒女債」。

發文者指,任職審計師的男親戚憑妻子的澳洲公民身份,全家11月飛去澳洲雪梨移民,帶住100萬港元強積金,在雪梨已有兩間已供滿的公寓單位。網民引述男親戚的父母,稱親戚飛之前只留低一堆二手廚具,無留低錢給父母。親戚就認為已幫父母 ...
逆按左就冇得 長津 啦,你真係冇佢哋咁精!

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2020-12-5 07:14 PM 發表
所以政府應該要求有自住物業嘅人,規定要先行逆按揭。
無用架,可以過哂名同資產比個仔,之後簽衰仔紙

引用:

黃屍冚家剷👹有邊隻係人呀💀🤪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]