• 瀏覽: 1,158
  • 回覆: 18
+3
中西區區議員許智峯保釋期間宣布流亡,民政事務局局長徐英偉在電台節目表示,仍未接獲許智峯辭任區議員,又指不少人關注其議員辦事處開支問題,擔心他仍接收公帑,但就無繼續服務市民。 ...

原來已經‘流亡’咗都仲有出緊議員份
香港政府真係照顧周到,可以放心在歐洲嘆一嘆先

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2654664/徐英偉:有關注憂許智峯仍收公帑無服務市民

乜條L樣有服務過市民咩?

個政府真係廢到一個程度.. 樣樣跟程序做. 唔識變通一下.

唔識做就辭職啦.

唔凍結佢所有戶口
出唔到糧咪唔使出咯
依家係三權合作新時代
是旦搵個法官單聲就出到命令啦

首先取銷他的護照!

咁嘅例子,綜援即時咳咗,乜議員曱甴大哂,走佬仲有糧出?林鄭要交代吓!

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2020-12-5 02:37 PM 發表
咁嘅例子,綜援即時咳咗,乜議員曱甴大哂,走佬仲有糧出?林鄭要交代吓!
冇錯...

附件

wwhNks1L0hivK--xGszPNF32i5JZv-6E7x922u8fdto.jpg(164.94 KB)

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-12-5 02:05 PM 發表
中西區區議員許智峯保釋期間宣布流亡,民政事務局局長徐英偉在電台節目表示,仍未接獲許智峯辭任區議員,又指不少人關注其議員辦事處開支問題,擔心他仍接收公帑,但就無繼續服務市民。 ...

https://static.hkej.com/hkej/images/2020/12/05/2654664_19c725374fec55f5661846fd75803853_320.jpg

原來已 ...
立法會秘書處話收唔到弱智峰封辭職信....

撹L笑,再服務落去等坐監咩

停咗佢份糧,佢夠膽吖返黎追囉

stupid government 

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-5 02:12 PM 發表
個政府真係廢到一個程度.. 樣樣跟程序做. 唔識變通一下.

唔識做就辭職啦.
今日睇電視個局長戴黑色口罩

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-12-5 02:08 PM 發表
乜條L樣有服務過市民咩?
可能帶被判服務令啲人去連膿牆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]