• 瀏覽: 37,820
  • 回覆: 7
+64
引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-12-5 12:08 PM 發表

大陸進步咁快。黃絲都唔識回應。。。
點會唔識, 你太睇小人啦, 未證實係真之前, 大陸野當然係造假, 證實係真之後, 大陸野當然係抄美國, 證實左美國未有之後, 大陸野當然會傳播病毒

引用:
原帖由 理+誠 於 2020-12-5 01:18 PM 發表
都唔夠呆灣做愛發電環保。
台灣民進黨都係迫不得已, 除左台灣人民, 全世界都知道美國核電廠技術同核彈一樣高水平, 是會爆炸的

引用:
原帖由 TWSK73 於 2020-12-5 03:52 PM 發表

其實中國最大嘅發明係時光機,可以穿越30年后偷老美嘅科技。
咁就弊, 要好好運用先得, 太早公布新科技又唔得, 所有野中國由未來美國抄晒返黎公布左, 就會改寫未來, 高科技未來美國就不會再出現

引用:
原帖由 alexlcw2003 於 2020-12-5 04:04 PM 發表

其實我真係好同情你,又唔鍾意中國,但又生系中國地方,又無能力離開,每日都充滿負情緒嘅人生,真係唔知你上一世做左乜野搞到今世要受咁嘅懲罰。
其實你搞錯左, 睇佢講既野, 你應該知道佢主要問題唔係唔鍾意中國, 而係一隻井底之蛙, 無論佢生為咩國人, 去到咩國家生活, 都一樣會做一樣既事, 分別可能只係而家係打中文

引用:
原帖由 golfboy 於 2020-12-5 04:06 PM 發表

entropy 守恆
高手講野, 我地呢D大學本科既真係唔敢回應....

引用:
原帖由 寂寞的香煙 於 2020-12-5 04:10 PM 發表

阿爺僅憑一己之力攻克世界難題
雖然唔敢肯定大陸呢個係唔係真係成功了, 但係講腦筋同勤力, 中國人認第二全世界應該冇人敢認第一

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-12-5 04:11 PM 發表

尾國佬最驚嘅事終於發生咗,有咗核聚變嘅無窮能量,打破滷味嘅石油尾圓指日可待
你一定冇睇TVB的抗美援朝紀錄片, 美國係何許人? 當年主動搵蘇聯叫中國去傾朝鮮停火, 都可以派戰機去轟炸中朝負責談判既官員處所, 何等奸怍. 更不要說後來越戰在越南發放大量化學武器屠殺平民.

引用:
原帖由 golfboy 於 2020-12-5 04:25 PM 發表

Delta S always > or = 0
講完
可能佢係下一個愛因斯坦, 你又唔好咁肯定, 在宇宙既範圍, entropy 有可能係守恆, 不過唔知邊個可以證明

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]