• 瀏覽: 3,911
  • 回覆: 33
第四波疫情來勢洶洶,不少港人為求「避疫」紛紛北上,深圳灣口岸大排長龍。王小姐昨天(4日)上午出家門前往深圳,光是在深圳灣耗了8個多小時,「又........

某些香港人口裡對中國諸多不滿,甚至故意侮辱中國為「支那國」,但無奈當有事故發生時,身體最誠實。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1941669/即時-港聞-有片-港人北上避疫-深圳灣耗8小時飢寒交迫

留喺香港死得

回覆 引用 TOP

又驚又要嘈,垃圾鄉港人本色

回覆 引用 TOP

那些是新移民,有父母在廣東,最衰這些人,隨時帶毒北上害深圳

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-12-5 12:11 PM 發表

新移民好多黃
痴痴地 唔gur政府走去信泛民
怕俾人標籤 就第一時間反中反港
喺餐廳 聽到啲有口音嘅師奶話疫情同食肆冇關係跟住鬧政府
低能 第一波的士群組咩問題?

有個去珠海嘅已經確診!
咁一窩蜂去,只係更易感染、播毒,現在最正當之做法係盡量留喺屋企。

你看到的未必是事實
你以為的事實未必是真相
哼!囗嫌體直🙈

回覆 引用 TOP

外國留學生避疫,飛返香港。

香港人避疫,逼爆深圳灣。

近日最少3宗香港輸出去內地既病例,真係要小心提防

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 理+誠 於 2020-12-5 12:17 PM 發表

有個去珠海嘅已經確診!
咁一窩蜂去,只係更易感染、播毒,現在最正當之做法係盡量留喺屋企。
正確,多留屋企,避免周圍去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-5 11:34 AM 發表

第四波疫情來勢洶洶,不少港人為求「避疫」紛紛北上,深圳灣口岸大排長龍。王小姐昨天(4日)上午出家門前往深圳,光是在深圳灣耗了8個多小時,「又........

某些香港人口裡對中國諸多不滿,甚至故意侮辱中國為「支那國」,但無奈當有事故發生時,身體最誠實。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1941669/即時-港聞-有片-港人北上避疫-深圳灣耗8小時飢寒交迫
深圳市長死了嗎?封關啦
深圳醫護死了嗎?罷工抵制啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skinbanana 於 2020-12-5 12:15 PM 發表

新移民好多黃
痴痴地 唔gur政府走去信泛民
怕俾人標籤 就第一時間反中反港
喺餐廳 聽到啲有口音嘅師奶話疫情同食肆冇關係跟住鬧政府
低能 第一波的士群組咩問題?
這些人身份隨時切換既
香討說不定大多反中賬號都系新移民

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-12-5 12:11 PM 發表

據我所知香港有數十萬外裔香港人,包括日本裔。內地新移民真的會講“支那國”這種侮辱自己祖先的話嗎???

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-12-5 12:11 發表

又或者係娶咗大陸婆
10個月無返過上去
驚佢勾佬連仔都生埋

回覆 引用 TOP

巴西同幾個東南亞國家都準備好用中國嘅新冠疫苗,香港係中國嘅地方,成班官員仲柒下柒下唔訂購疫苗,係咪要等到日日死幾百先訂

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]