• 瀏覽: 15,014
  • 回覆: 213
明報又作新聞 化名你話你係誠哥都得啦
開個樣 大家睇下片咪知差佬係唔係屈你囉
次次示威都咁多黑記幾十支鏡頭隊住
咁都有得屈?
黃絲就真係無恥啦 次次企最前兇差佬都話自己路過

引用:
原帖由 mawongching 於 2020-12-5 12:06 PM 發表

佢肯定揾法援,公民黨最LIKE呢啲低端人仕
法援唔會批!罰款2000,你要去上庭係自找麻煩!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-5 08:05 AM 發表
【明報專訊】警方屢被批評濫發限聚告票,今年4月21日、即7.21事發9個月當日,黃先生(化名)獨自在元朗買外賣時,被警方以違反「限聚令」票控,他堅稱當時只有自己一人,拒付定額罰款,案件現定於平安夜(24日)再上庭,黃稱「律師費可能多過2000元,都要抗辯到底」。黃先生認為,增加定額罰款金額最終只會淪為政治打壓工具,非作防疫之用。

走去暴動就暴動啦....
做左唔認...正無膽匪類..... ...
比左即認罪,自辯到底。

黃先生表示,4月21日到元朗任義務急救員

黃屍講野冇句真

死曱甴敢做唔敢認,正一仆街

噏得「淪為政治打壓工具」,都知係乜昆蟲。
係咪屈你,心照喇!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-5 08:05 AM 發表
【明報專訊】警方屢被批評濫發限聚告票,今年4月21日、即7.21事發9個月當日,黃先生(化名)獨自在元朗買外賣時,被警方以違反「限聚令」票控,他堅稱當時只有自己一人,拒付定額罰款,案件現定於平安夜(24日)再上庭,黃稱「律師費可能多過2000元,都要抗辯到底」。黃先生認為,增加定額罰款金額最終只會淪為政治打壓工具,非作防疫之用。

無$俾就無$俾啦,又喺度美化違法

整多幾次唔認,
告多條

引用:
原帖由 16610joey 於 2020-12-5 09:19 AM 發表
又唔見我收告票!屌
你不是黑暴,當然無問題

但果條友係曱甴,比人告是天經地義

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-12-5 11:38 AM 發表

識計數就唔係呢類炮灰黃L啦!!你睇下瘋瘋全家走晒囉!$2000?上庭?數緊錢啦傻西
河童個d已過時,紀錄已被老母Full paid 6000萬買豪宅嗰個打破佐

引用:

點解其它正常人無收到告票?你D大佬著左草啦

重組案情先
4月21日晚,黃生以義務急救員身份參與集結

警方驅趕,黃生隨人羣遊走,其間買外賣食

黃生被認出有份集結,被票控,其間身邊手足表示不認識黃生。

黃生認為憑外賣單及集體否認集結,可推翻現場證供,固佢交罸款

黃生聲稱被政治打壓,即承認有份宣示政見,與其他集結人士目的相同。

黃生真係個誠實可信的證人,法官一定要信!

黃先生認為,增加定額罰款金額最終只會淪為政治打壓工具,非作防疫之用。
又想玩嘢,又唔見我收告票?一句政治打壓都回應限聚令

引用:

有錢請律師先講啦!死曱甴。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]