• 瀏覽: 15,022
  • 回覆: 213
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-5 08:05 AM 發表
【明報專訊】警方屢被批評濫發限聚告票,今年4月21日、即7.21事發9個月當日,黃先生(化名)獨自在元朗買外賣時,被警方以違反「限聚令」票控,他堅稱當時只有自己一人,拒付定額罰款,案件現定於平安夜(24日)再上庭,黃稱「律師費可能多過2000元,都要抗辯到底」。黃先生認為,增加定額罰款金額最終只會淪為政治打壓工具,非作防疫之用。

走去暴動就暴動啦....
做左唔認...正無膽匪類..... ...
眾籌 ️ 挾帶私逃 ©
曱甴慣用技倆

又做戲  算啦時代垃圾🥱

上庭就唔止兩千蚊喇!儍佬!分分鐘坐個月監,違反限聚令,拒交罸款,仲要上庭?

開口埋口都講政治打壓,都知你乜料啦,化名黃生

正傻仔,政府錢咁易走佬,個個就唔會咁乖準時交稅

我正正常常又唔見比人告

引用:
原帖由 16610joey 於 2020-12-5 09:19 AM 發表
又唔見我收告票!屌
買外賣會收告票?昨天我買外賣見到兩位阿Sir我同佢打招呼喎

正垃圾

黃先生表示,4月21日到元朗任義務急救員,當晚到一間食店等候外賣。

哦,明哂

引用:
原帖由 大大個肚腩 於 2020-12-5 11:02 AM 發表
開口埋口都講政治打壓,都知你乜料啦,化名黃生
講到甘光明正大又點會用化名呀,甘要姓“黃“

垃圾黑警

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-5 08:05 AM 發表
【明報專訊】警方屢被批評濫發限聚告票,今年4月21日、即7.21事發9個月當日,黃先生(化名)獨自在元朗買外賣時,被警方以違反「限聚令」票控,他堅稱當時只有自己一人,拒付定額罰款,案件現定於平安夜(24日)再上庭,黃稱「律師費可能多過2000元,都要抗辯到底」。黃先生認為,增加定額罰款金額最終只會淪為政治打壓工具,非作防疫之用。

大把做咗唔敢認

講得打壓即係承認自己唔係路過買外賣啦曱甴

引用:

香港人就係咁仆街。

自己玩死自己。

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2020-12-5 11:09 AM 發表

買外責會收告票?昨天我買外賣見到兩位阿Sir我同佢打招呼喎
意思係好人好姐又點會收告票!
係d黃畜先話警察打壓佢地!
不過黃畜一向都係鳩up當秘笈,自己食屎又會話人塞佢食屎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]