• 瀏覽: 15,012
  • 回覆: 213
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-12-5 11:38 AM 發表

識計數就唔係呢類炮灰黃L啦!!你睇下瘋瘋全家走晒囉!$2000?上庭?數緊錢啦傻西
仲有個買埋豪宅啦

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-5 08:05 AM 發表
【明報專訊】警方屢被批評濫發限聚告票,今年4月21日、即7.21事發9個月當日,黃先生(化名)獨自在元朗買外賣時,被警方以違反「限聚令」票控,他堅稱當時只有自己一人,拒付定額罰款,案件現定於平安夜(24日)再上庭,黃稱「律師費可能多過2000元,都要抗辯到底」。黃先生認為,增加定額罰款金額最終只會淪為政治打壓工具,非作防疫之用。

走去暴動就暴動啦....
做左唔認...正無膽匪類..... ...
雖然買機票去丹麥多個2000蚊,佢話都會選擇去丹麥!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-5 08:05 AM 發表
【明報專訊】警方屢被批評濫發限聚告票,今年4月21日、即7.21事發9個月當日,黃先生(化名)獨自在元朗買外賣時,被警方以違反「限聚令」票控,他堅稱當時只有自己一人,拒付定額罰款,案件現定於平安夜(24日)再上庭,黃稱「律師費可能多過2000元,都要抗辯到底」。黃先生認為,增加定額罰款金額最終只會淪為政治打壓工具,非作防疫之用。

泵水啦, 講咁多把托咩,挑

義務急救員!

慢慢查,咁多cctv, 睇隻黃狗買外賣買左幾耐,黃狗真係無腦

打壓什麼?打壓他們想播毒都被制止。

香港一日咁多人買外賣,係拉你一個?

多謝🙏,真是有心人

引用:

搵阿叉信你咩?咁多人唔發,係要發畀你?

引用:
原帖由 kowloon3388 於 2020-12-5 12:48 PM 發表

我吾識單麥佬
是旦話去「氣候討論」咪得囉

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-12-5 10:21 AM 發表
抗辯囉,香港有法治㗎,無得屈嘎
果隻曱甴可以用「夢遊」做理由🤭

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-12-5 02:35 PM 發表

黃先生表示,4月21日到元朗任義務急救員,當晚到一間食店等候外賣,他說當時附近沒衝突,警方驅散市民期間截查他,並發出告票,指稱他違反限聚令,他稱當時只有自己一個人,並向警方出示外賣發票,最終仍被警方票控。
去元朗買外賣?

運白粉斷正,可唔可以話係科學研究?

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-12-5 12:15 PM 發表

法援唔會批!罰款2000,你要去上庭係自找麻煩!
等隻曱甴洗番一萬幾千,仲過引

之前有單去違規過馬路罰$,搞下搞下埋單幾球

引用:
原帖由 三碌木 於 2020-12-5 05:48 PM 發表
香港一日咁多人買外賣,係拉你一個?
因為條友額頭有「曱甴亅二字

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]