• 瀏覽: 40,235
  • 回覆: 591
+21
仆街菜堅之前叫林鄭每人比三千佢做檢測
點知中央出手
入左D測試劑過期等跳樓
黃屍貪錢 最後都跳樓收場

引用:
原帖由 johnlong18 於 4-12-2020 05:51 PM 發表
英國於本月2日批准輝瑞(Pfizer)的mRNA (核酸)新冠肺炎疫苗,香港醫院藥劑師學會今日(3日)介紹各種疫苗的分別,又指mRNA疫苗是最新技術,故同

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201203/411237697760268288092346.jpeg/rre5tgLqdYge-VNWv0Tup4EX2TIs5bSh9NXen_TV3p8?v=w1280r16_9
挑,你咪唔好用囉,唔洗係傳媒到大吹大擂呀,正契弟

大陸嫦娥五號都上咗天,點解黃屍曱甴仲喺咁媚外,自欺欺人呢?!

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2020-12-4 06:40 PM 發表
大家係咪畀標題誤導咗?我覺得藥劑師學會係幫政府講野喎!

第一,同意政府先觀察新疫苗mRNA,後購入嘅方法,不認為政府採購做得遲。

第二,國產疫苗方面,係咁講:“內地共生產5款滅活疫苗,但香港人因無信心而不接種,盼大家了解數據再作決定”

即係叫香港人唔好以為國產就冇信心而唔接種,因為滅活技術已用幾十年,數據一定令人有信心。
咁講法都合理,但佢唔應該強調港人對中國疫苗無信心囉,佢有無做過全面調查呀,情況是否如佢所講,港人真係對中國疫苗無信心呢

一定要用內地的!
避免受制於人!
😠

你食屎啦,唔好諗代表我哋呀

惡意中傷自己國家科技力量,支持英美走狗藥畜全部除牌扣押國安法處理!

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-12-4 05:58 PM 發表
做白老鼠 ?
最近,在法國及國際上享有盛名的法國科學家及遺傳學家阿克塞爾·卡恩(Axel Kahn)在接受蒙特卡洛廣播電台及其它法語媒體的採訪中指出:“中國的新冠疫苗在檢測及功效證明方面,都比目前市場上任何其他疫苗先進得多。”

阿克塞爾·卡恩強調:“如果我必須接種疫苗,那肯定會選擇中國疫苗,因為中國疫苗不僅是目前世界上最先進的疫苗,還因為中國疫苗的‘傳統’製造模式,這是一種將病毒滅活后注入人體的傳統疫苗,這種疫苗基于已經滅活的病毒,通過物理及化學處理后,病毒不再具備感染力,而能促使人類免疫系統發生反應並產生抗體。”卡恩強調:“這種基于滅活病毒的疫苗已被證明是一種經過驗證的方法,值得信任。”

根據中國生物技術股份有限公司發布的信息,由中國生物研製的新冠滅活疫苗目前已在中東及摩洛哥、南美等十餘個國家有序開展國際臨床(Ⅲ期)試驗。根據摩洛哥媒體Media24報道,摩洛哥負責中國疫苗第3期臨床試驗的首席研究員兼國家協調員勒杜安內·阿布卡爾(Redouane Abouqal)教授對中國疫苗的功效充滿信心並保持樂觀。他指出:“在第1期和第2期臨床試驗中,中國疫苗根據兩個標準進行評估,並顯示出幾乎100%的有效性。”

杜安內·阿布卡爾教授強調:“我認為中國疫苗的效果相當可靠,並很可能是全世界最有希望的候選疫苗之一,因為其製作技術已經非常成熟,並且是一種安全的技術,而其它疫苗的製作技術非常新穎,仍需進一步論證。”

兩條垃圾。

我唔係唔信輝瑞,我係唔信柒朗普吹捧出嚟既產品,佢迫台灣買瘦肉精豬肉及三十年前戰機,你點知佢會唔會賣劣質批次疫苗俾我哋?佢落咁重本扶植泛民,無非係想中港矛盾之中賺一筆。

引用:
原帖由 benho118 於 2020-12-4 05:55 PM 發表
喱啲仆街傷港藥劑師學會,
咪撚代表我!!!
我都係咁話,我土生土長中國香港,唔能使你班扑街代表我。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-12-4 05:58 PM 發表
做白老鼠 ?
同意,打輝瑞的確係做白老鼠

垃圾學會
香港好多野都係大陸
點解你哋垃圾學會要用

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-12-4 05:51 PM 發表
英國於本月2日批准輝瑞(Pfizer)的mRNA (核酸)新冠肺炎疫苗,香港醫院藥劑師學會今日(3日)介紹各種疫苗的分別,又指mRNA疫苗是最新技術,故同

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201203/411237697760268288092346.jpeg/rre5tgLqdYge-VNWv0Tup4EX2TIs5bSh9NXen_TV3p8?v=w1280r16_9
比林奠先用

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-12-4 05:51 PM 發表

你要死,唔通唔俾你死咩⋯⋯!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]