• 瀏覽: 3,553
  • 回覆: 65
+3
引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 03:42 PM 發表

歌神同城城都轉網上免費表演
呢班真係正仆街
同跳舞果班人一樣累全香港七百五十萬人!

引用:
原帖由 年月是流水 於 2020-12-4 03:39 PM 發表
呢個時候開演唱會,政府又ON99批,有咩可能唔播毒 
假如我係台上唱歌那個人,我使乜驚呢?死都係死觀眾姐,我在台中,根本吾可能受觀眾感染到。

唱歌那人在台上,離觀眾咁遠,所以,受觀眾感染到的機會接近零。

但台下的觀眾就完全不一樣了。

受新冠肺炎感染都係觀察姐,死係死觀眾同埋他們家中的老人家。而家又吾係開免費慈善演唱會,我最重視係乜?大家心照啦。

引用:
原帖由 cclck 於 2020-12-4 08:21 PM 發表

叫佢有D誠意,將所有門票費用全部退回給所有觀眾。

你地估下,某人最後會吾會咁做呢?
仲要係佢個演唱會確診者全部都要賠償

發現確診實為意料之中,就別裝難過

引用:
原帖由 cclck 於 2020-12-4 08:11 PM 發表

某一位大笑姑婆都一樣不顧全港人生死!見人出左事才急急取消!大家睇清楚未?
咁即係取消左啦,既然取消左仲有咩問題?

引用:
原帖由 星升升 於 2020-12-4 08:42 PM 發表

咁即係取消左啦,既然取消左仲有咩問題?
點會無問題?而家係講人格問題。

救命!點解尼個世界上有咁多蠢人?又要我將本來好簡單易明既野,再寫一個版本俾班蠢人睇!!

疫情有幾嚴重,相信全港人在過去一年都極之清楚,也知道疫苗不可能在短時間內成功被研發出來,即使有疫苗,大家都知最少要一年半載(甚至更長時間) 令他們體內產生足夠的抗體後,才有可能控制得到疫情,單單第一針和第二針都要相隔三個星期! (仲未計有三四成人根本吾會考慮打疫苗!西方國家都一樣有大量人不相信疫苗效用,所以他們講明一定不會接受疫苗注射。)

這代表什麼?這代表全世界(包括香港) 一早都知,今次新冠肺炎疫情根本不可能在短時間內消失!如果我仍然堅持在疫情期間舉辦個人演唱會,單單尼度已好清楚顯示我是不顧觀眾(及他們家中老人家) 的生命安。在我眼中,錢---比所有人的性命更重要,所以我才會在今次新冠肺炎疫情中堅持開演唱會!

那麼,我的人格不是已被看一清二楚了嗎?

甲由?

無限敍令規管?

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-12-4 04:05 PM 發表

黃絲眼中只有錢。理九你死。。。
唉,黃絲的人格如何,大家係過去一年已經三番四次睇得好清楚。(拿,吾好自己對號入座呀。)

引用:
原帖由 cclck 於 2020-12-4 08:44 PM 發表

點會無問題?而家係講緊人格問題。

救命!點解尼個世界上有咁多蠢人?又要我將本來好簡單易明既野,再寫一個版本俾班蠢人睇!!

疫情有幾嚴重,相信全港人在過去一年都極之清楚,也知道疫苗不可能在短時間內成功被研發出來,即使有疫苗,大家都知最少要一年半載(甚至更長時間) 令他們體內產生足夠的抗體後,才有可能控制得到疫情,單單第一針和第二針都要相隔三個星期啦! (仲未計有三四成人根本吾會考慮打疫苗!西方 ...
Sorry, 我同d曱甴真係溝通唔到

佢不嬲比人話係兩面人, 所以唔講黃藍,
講真又唔可以話晒佢, 呢d乜野時期??
到底佢係被動定係去睇演唱會的人被動?
佢開個唱, 唔代表你就要去睇,
我就無去喇, see!
鬧佢只顧搵錢好唔公平,
歌手搵錢的途徑係呢樣啦, 仲有其他?
咁係醫院開工中左招又係咪抵撚死?
如果人人知道危險唔去,
佢直情要蝕入肉啦,

利申, 我絕對唔鍾意呢個歌手,
唔理佢乜顏色, 要講愛國, 我直接撐國內歌手

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]