• 瀏覽: 1,764
  • 回覆: 28
新冠疫情下全球旅遊接近停擺,業界蒙受嚴重影響。本港旅行社星晨旅遊有限公司就於昨日(3日)被債權人入稟高院申請清盤。司法機構已排期在明年3月10日審理此次清盤呈請。

提出今次清盤呈請的債權人 V.O.S Aps,其地址位於丹麥首都哥本哈根。據其網頁介紹,它是在丹麥及北歐各國提供旅行團服務。不過法庭文件就未有顯示,它與星晨旅遊有何關係,及涉案的債項詳情。

第一次幫襯呢間深黃店就遇着個人渣領隊 一早要執

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201204/bkn-20201204120655855-1204_00822_001.html

一早都話旅遊業仲慘過飲食業
只係唔知點解飲食業由年頭嘈到年尾

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-12-4 02:49 PM 發表
輸打贏要 貪得無厭

引用:
原帖由 siuroy123 於 2020-12-4 02:51 PM 發表

輸打贏要 貪得無厭
睇下而家幾多地方要強制性檢驗都係食肆
即係代表有好多人去過有生意
限制條件多又嘈
無限制條件又放肆

連老牌都頂唔L順, 有L排捱.

星晨呢間公司,黃到仆街,舊年大三罷積極嚮應,罷工罷市,早死早著。恭喜恭喜。

引用:
原帖由 樓上橙色馬桶 於 2020-12-4 04:27 PM 發表
星晨呢間公司,黃到仆街,舊年大三罷積極嚮應,罷工罷市,早死早著。恭喜恭喜。
攬炒成功!

小朋友時認識的旅行社

得2間 - 電視廣告嘅魔力

星晨 同埋 康泰  

引用:
原帖由 樓上橙色馬桶 於 2020-12-4 04:27 PM 發表
黃乜鬼, 呢間野早就賣左盤給大陸

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-12-4 04:35 PM 發表

https://topick.hket.com/article/ ... 員顧客安全 星晨旅遊宣布8.5休息一天

老牌旅行社執笠!!

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-12-4 02:49 PM 發表
咪係, 老蕭食店逆市開業~

引用:
原來咁仆街架,咁以後就算開翻有得旅行,都唔會再揀佢啦。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-12-4 04:35 PM 發表

香討都係,你又用

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]