• 瀏覽: 53,142
  • 回覆: 7
+44
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-4 12:51 PM 發表
廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下

佢訓係2樓wor………..地面的2號閉路電視鏡頭向上影???
好岀奇咩?

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 03:50 PM 發表

私人樓CCTV 係咪實時?
我見過有啲大廈差成個鐘頭,法團無錢整
差6年都可以,但只要用現實時間同cctv顯示時間做對比就可以計算岀影片真實錄影時間,所以你嘅懷疑唔成立。

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 04:01 PM 發表

現實時間係指取帶當時,唔能夠證明錄影當時的時差
儍仔,有log睇架,我做cctv嘅,你唔洗同我拗啦。

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 05:09 PM 發表

傻哥,你真係未見過有啲法團係無錢請公司保養cctv
唔保養都得,只要部機正常錄到野,部機所有運作都會有紀錄。幾時開關機,邊個account入過去,做過D乜野都清清楚楚。
要計算影片時間同現實時間差只要先計算兩者差距得知錄影片段日期時間,再睇下個log係錄影日期至抄片日期之間有冇熄過機,冇熄過就九成肯定影片時間正確,就算部機計時有誤差都唔會相差太多,因為大部份店鋪樓宇只會留一至三個月記錄,三個月誤差多極都只係幾分鐘。
如果事發後部機熄過,再開機時因為內置電池乾塘時間去咗幾年前就唔可能確定錄影時間,亦好難搵得番段片,好彩搵到都唔可以做證供,所以唔使再用時間問題混水摸魚啦。

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 06:19 PM 發表

三個月差幾分鐘?每星期五分鐘我都見過呢啲大廈

總之,消防救護同警察一樣,到場離場全部上報 console,入電腦,救護車應該已有定位,唔信呢啲去信大廈cctv個時間……唉

cctv 上法庭,要有人作供確認㗎…… hearsay evidence
既然你講到cctv咁唔可信,咁點解全世界都接納cctv片段作為證供? 解釋嚟聽下,睇下你有幾多想像力。

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 09:15 PM 發表

你唔識法庭嘢,連 hearsay evidence都唔識,就唔浪費我時間解釋啦!886
曱甴輸咗lu

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 09:21 PM 發表

你話我?師兄,我係藍㗎,最L憎泛民黑暴同曱甴
我一直只係話,個法庭憑條十九屋苑嘅CCTV就話消防救護嘅時間錯,係咪咁斷估呀
我都話個時間計得到,誤差有限囉。

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 09:26 PM 發表

我咪講,我親眼見過我每星期去個座大廈,次次差五分鐘,最後成個鐘,保安話法團無水無保養
你有冇試過同警察一齊搵片抄片?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]