• 瀏覽: 53,128
  • 回覆: 358
+44
引用:
原帖由 siuhung 於 2020-12-4 03:37 PM 發表
如何證明黑影是周梓樂呢?有沒有錄影片段時「鏡頭的拍攝位置和時間」去確定呢?即使黑影是周梓樂,但只拍到黑影,又可以證明得到是自殺還是他殺?
裁判官是基於「錄影片段」去推斷醫護證供不吻合,而不會憑醫護證供去反推斷「錄影片斷」中的黑影並非周梓樂,這就是裁判官不夠專業了。
私人樓CCTV 係咪實時?
我見過有啲大廈差成個鐘頭,法團無錢整

https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20201204/s00001/1607050901841/周梓樂死因庭-庭上首播疑似周梓樂墮樓片段-官-相信黑影就係梓樂跌落去

庭上首度播放疑似周梓樂墮樓一刻的事發片段。廣明苑廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下,但畫面未確實顯示停車場樓層,亦未見黑影附近有其他人。裁判官稱「相信黑影就係(周)梓樂跌落去」。

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-12-4 03:39 PM 發表
之前睇某人Facebook 原來係仇警撚樣,依家仲要Deleted 埋戶口,無私顯見私,佢已無資格作供,所作口供應列為不可信証人,警方調查有人在法庭作假口供,醫務委員會應介入調查有人專業失德。
抵L死

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-4 12:51 PM 發表
廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下

佢訓係2樓wor………..地面的2號閉路電視鏡頭向上影???
好岀奇咩?

黃絲仆街死

吾使問一定是外星人做

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 03:50 PM 發表

私人樓CCTV 係咪實時?
我見過有啲大廈差成個鐘頭,法團無錢整
差6年都可以,但只要用現實時間同cctv顯示時間做對比就可以計算岀影片真實錄影時間,所以你嘅懷疑唔成立。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-4 01:07 PM 發表
冇知覺識爬牆 識特易功能
明知會跳落去都爬果度 神乎其技
白牆爬上去會冇鞋印
又會偏偏發生在果段特別時間

如有兇徒、應不是熟當區環境人
曱甴暴徒私了佢之後稼禍警察!

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-12-4 04:00 PM 發表

差6年都可以,但只要用現實時間同cctv顯示時間做對比就可以計算岀影片真實錄影時間,所以你嘅懷疑唔成立。
現實時間係指取帶當時,唔能夠證明錄影當時的時差

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-4 12:51 PM 發表
廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下

佢訓係2樓wor………..地面的2號閉路電視鏡頭向上影???
你覺得庭入面既人無諗過呢個問題?

佢老豆仲話真相逐步浮現,但佢想要嘅所謂真相好明顯同事實有好大出入

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-12-4 02:04 PM 發表

消防、救護嗰D出車人動記錄,都係收隊後什至收工憑記臆先寫,時間同真實有出入就一定啦!
個黃官好似刻意拖延審訊!
急症室條友扮法醫仲可疑!

引用:
原帖由 kkwgm 於 2020-12-4 03:34 PM 發表

搵到真相無用架,實話一早夾埋,全部証據都系偽做。
之前陳x霖單野有版你見,話佢家人一早比人殺晒,佢媽系演員! 總之佢地眼中只有一個答案,就系一定差佬做,講完。
同意 ! 就算搵到周同學個鬼魂上黎話自己跌死,
佢地都祗會話係受到閻羅王政治壓迫的假口供 !

黃畜真係好乸麻煩,生就累人,死就累街坊,件件黃畜都要浪費公帑去研究佢點死,乜乸野貢獻都無,卻要全香港人幫佢埋呢張單,應該捉佢地老豆老母出黎鞭打先啱

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]