• 瀏覽: 53,011
  • 回覆: 358
+44
引用:
原帖由 扒龍舟 於 2020-12-4 02:35 PM 發表
其實點解呢個時候,周爸爸仲戴黑色口罩?好明顯係支持黒暴黃屍的標記,如果唔係佢應該阻止個仔去犯險,而唔係叫個仔小心,整件事上最可憐其實係周媽媽。
帶得呢D咁既色既mask, 都知係咩料啦,

睇cctv, 姓周全身黑, 好極有限, 做長輩既, 咁夜仲比佢出來攪攪陣

搵個死人嚟搞,畜牲都不如,明知係佢自己跳錯位,仲嘈乜呢!每日報道死因庭,有無理佢家人感受。
結果出黎咪又係自已失足,意外啦,你班黃畜真係無人性架!

我懷疑是不是「周同學」墮樓後被黑暴、黑醫和黑消防扮救傷,真殺害「周同學」嫁禍警方!如是真能可聯合消防和各安保部門的保安局長有很大問題

阿bob個老婆話識通靈窩

引用:
原帖由 扒龍舟 於 2020-12-4 02:35 PM 發表
其實點解呢個時候,周爸爸仲戴黑色口罩?好明顯係支持黒暴黃屍的標記,如果唔係佢應該阻止個仔去犯險,而唔係叫個仔小心,整件事上最可憐其實係周媽媽。
其實父母都不可憐…最可憐係香港人因佢個仔去搞人婚禮後玩跳欄跌死咗比曱甴有藉口去搞事破壞香港

引用:
原帖由 tabgo367367 於 2020-12-4 04:18 PM 發表
搵個死人嚟搞,畜牲都不如,明知係佢自己跳錯位,仲嘈乜呢!每日報道死因庭,有無理佢家人感受。
結果出黎咪又係自已失足,意外啦,你班黃畜真係無人性架!
黃屍追求攬炒!禍及家人必定的,唔係連大學生唔識「攬炒」的意思?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-4 01:07 PM 發表
冇知覺識爬牆 識特易功能
明知會跳落去都爬果度 神乎其技
白牆爬上去會冇鞋印
又會偏偏發生在果段特別時間

如有兇徒、應不是熟當區環境人
你有2個手足企在周跌倒的身旁好耐時間,叫佢2個好出嚟唔好走路呀!

最後裁定:死於on9。

好明顯真相就係周梓樂俾班手足叫去搞事,失足而死。
曱甴送周梓樂去死,毫不自責之餘,仲想利用佢既死去屈警。
曱甴簡直連畜生都不如。

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-12-4 12:37 PM 發表
科大生周梓樂的死因研訊今日(4日)繼續。庭上首度播放疑似周梓樂墮樓一刻的事發片段。廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下,但畫面未確實顯示停車場樓層,亦未見黑影附近有其他人。裁判官稱「相信黑影就係(周)梓樂跌落去」。

https://fs.mingpao.com/ins/20201204/s00001/b75d1ba50aabe2196ab8206a24c815e6.jpg ...
個黃醫生都係

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 03:48 PM 發表

接call,報到場,報離場,全部報電台喎!
好似而家救護車有定位
消防呢?
義務救護呢?
其他證人呢?
咁多人的時間唔夾就一定嘅啦,
爭少少時間唔同實有。
如果係夾都係夾埋比假口供。

引用:
原帖由 87er 於 2020-12-4 04:29 PM 發表

消防呢?
義務救護呢?
其他證人呢?
咁多人的時間唔夾就一定嘅啦,
爭少少時間唔同實有。
如果係夾都係夾埋比假口供。
一般上庭,時間誤差五分鐘都係合理

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-12-4 03:37 PM 發表
如何證明黑影是周梓樂呢?有沒有錄影片段時「鏡頭的拍攝位置和時間」去確定呢?即使黑影是周梓樂,但只拍到黑影,又可以證明得到是自殺還是他殺?
裁判官是基於「錄影片段」去推斷醫護證供不吻合,而不會憑醫護證供去反推斷「錄影片斷」中的黑影並非周梓樂,這就是裁判官不夠專業了。
一定要公開片段 俾香港人欣賞下

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 04:01 PM 發表

現實時間係指取帶當時,唔能夠證明錄影當時的時差
儍仔,有log睇架,我做cctv嘅,你唔洗同我拗啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]