• 瀏覽: 14,109
  • 回覆: 111
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 ie7 於 2020-12-4 03:45 PM 發表

我系香港活左30幾年,得出一個結論,香港應該系世界上蠢人率最高既地方
香港係有聰明人,但唔係個個都聰明囉。有班人覺得自己係香港人,所以就一定聰明。但真正聰明既人會被人利用架咩?

無意挑機,只想理性討論,也希望互相尊重立場,不攻擊他人,只說自己意見.....
如果比喻他們是嬰孩,應該給予他們更多機會,幫助他們在好的環境健康成長。 但現在的情況有點像趕逼他們出走,排除異己⋯⋯
香港真的變了很多,靜靜地改變,每天看到的新聞都很奇怪,無差別襲擊可以變成勢均力敵,政府可以隨便DQ民選議員,國安法落實後,開始秋後算賬,好多走在前線的年青人都被審刑,黎生涉嫌犯欺詐案,但要用負責國安的法官審理,昨天他被不准保釋,坐到明年四月先至再審,這些都不是我們熟悉的香港一貫做法,我也不喜歡郁民丶長毛等這些政治人物,但只有多元的社會才能有更多的自由空間......

香港黃人巨嬰暴戾成性 怎麼肆虐香港老弱婦孺 對照大陸巨嬰動囗不動手惡劣行為 不足掛齒🤔

巨嬰的產生不一定全是怪獸家長的責任, 我們有時也是無法阻止.

引用:
原帖由 man152 於 2020-12-4 01:33 PM 發表

立即見證例子
皮蛋巨嬰
又是別人的錯
黑暴本色

沒有付出(冇交過稅), 只求利益.
犯法話被迫, 老母見到黑暴仔女就氣激.
任意私了好得戚.
比人捉到話老母生cancer冇出色.
Y理當常識.  
違法達二好招積.
見到忠誠勇毅變粒骰.

引用:
原帖由 Jarjarlam 於 2020-12-4 03:55 PM 發表
無意挑機,只想理性討論,也希望互相尊重立場,不攻擊他人,只說自己意見.....
如果比喻他們是嬰孩,應該給予他們更多機會,幫助他們在好的環境健康成長。 但現在的情況有點像趕逼他們出走,排除異己⋯⋯
香港真的變了很多,靜靜地改變,每天看到的新聞都很奇怪,無差別襲擊可以變成勢均力敵,政府可以隨便DQ民選議員,國安法落實後,開始秋後算賬,好多走在前線的年青人都被審刑,黎生涉嫌犯欺詐案,但要用負責國安的法 ...
本來泛民與政府相安無事,大家都有活動空間,咁咪大家都好舒服,好自由囉

近年泛民越玩越過份,測試阿爺底線(講到明立法會35+就癱瘓政府),迫阿爺出鐮刀槌仔,咁咪大家都要乖乖唔准亂動囉

有人破壞規矩在先

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-4 01:16 PM 發表
儍的嘛⋯任你魚肉才是人類?😌😌
噉你咪好撚惾又唔走喎,低能冇本事就真喇係嘛。

支持樓主 (巨嬰症) 形容曱甴, 所謂民主派什広都想要, 自己又不努力工作? 只懂示威,集會,破壞, 要香港不安寧. 以為自己是神,想嗰
樣得樣, 仲以為其他人也和他們一樣想 !

去年黑暴事件,見呢件許生企到最前,講野又無厘頭上身,但又唔係拍戲,加上之前的搶手機同今年的議會搞潑野,就覺得佢其實係傻的。現在傻嘅自行了斷,或者都係一件好事,聽得佢講野真係人都癲。

引用:
原帖由 賀天生大佬88 於 2020-12-4 02:10 PM 發表

呢種類形係怪獸家長教成,養成。
40-50年代的人經歷戰亂, 希望安穩, 思想會較支持國家, 冇國冇家冇安樂日子.
60-70件代的人都是以工作為中心.
80-90年代的人開始以仔女為中心, 要咩比咩, 百般遷就, 尊師重道沒了, 承傳出了問題, 就出了今天的黑暴.
時代變, 但基本的尊師重道等好的東西需要承傳, 香港在這方面比其他地區都差.
去到日本, 見到D後生都仲有90C打招呼, 香港就不了, 特別是女的態度十分之差.

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-12-4 12:54 PM 發表

一受法律責任時就扮嬰兒先係重點又腦有病又弱智甚麽奇難雜症出晒嚟
再唔係就家人有奇難雜症要照顧

引用:
原帖由 Jarjarlam 於 2020-12-4 03:55 PM 發表
香港真的變了很多,靜靜地改變,每天看到的新聞都很奇怪,無差別襲擊可以變成勢均力敵,政府可以隨便DQ民選議員,國安法落實後,開始秋後算賬,好多走在前線的年青人都被審刑,黎生涉嫌犯欺詐案,但要用負責國安的法 ...
你可以想想誰做成的, 反對意見一直都在立法會, 例如華叔, 舊民主派.  但越玩越過份, 佔中在前, 已沒有法紀, 但中央還是容忍的.
黑暴的素球, 中央仍是忍, 把移交徒犯的法例切回.  現在黑暴勾結外國想攪散香港, 這能忍嗎?
即是口頭小你娘親你忍, 惡人見你冇反應, 真係去你家推你娘親在大堂當眾小, 還要你做觀眾, 你能忍嗎?  以武制武是唯一出路

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-4 01:16 PM 發表
巨嬰就係要魚肉人類,將嬰兒的自我慾望發揮到極點,
巨嬰,成人的身軀啦。

預測梁天琦放監冇幾耐會被消失。

引用:
的確是,所以亞爺出手對付亂港賣國賊。曱甴暴徒破壞別人財物,私了放火打人,撘地鐵唔比錢,迫人認同咁無賴是人類嗎?好明顯不是人,連畜牲都會有良心,曱甴所謂良心是破壞。那麼普通市民是任由你班曱甴魚肉,自私精

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]