• 瀏覽: 14,046
  • 回覆: 111
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 jtkexx 於 2020-12-4 12:36 PM 發表
民主黨的許智峯去了丹麥,宣布將流亡海外,並退出香港民主黨。而青年新政前立法會議員梁頌恆數日前已離開香港,目前身處美國。香港流亡海外的反對派人

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/188de3781bd4363dfcf6c0bb77887e5a/stheadline/ST/Kolnews/2020/12/03/084437_OoTKR70t.jpg ...
香港黃畜全部打靶

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-4 01:16 PM 發表
儍的嘛⋯任你魚肉才是人類?😌😌
其實中央一直忍氣吞聲,黃毓民之流玩左野咁多年都隻眼開隻眼閉,奈何黃屍港毒一直唔識見好就收不斷試探中央底線,搞到今日犯民港毒隻隻雞飛狗走只能夠講一句抵能死。

引用:
原帖由 MGPAKC 於 2020-12-4 12:50 PM 發表
講得好準呀,成日覺得自己未夠18歲,唔使負任何法律責任,做啲傷天害理嘅事囉。 自我感覺良好呀
做完錯事,就話:「我已經道歉啦,點解你地仲要追打我

即係打機game over,reset完又重新開始

引用:
原帖由 leejane 於 2020-12-4 01:20 PM 發表
最on9就係班曱甴要坐監,佢地就外國風流快活!今日仲要有d黃蓄係FB係咁吹奏佢地,被人賣左仲要幫佢數錢,人on9都咁其實冇乜得救
一句手足,踎監都係值

引用:
原帖由 healchu 於 2020-12-4 01:52 PM 發表

其實中央一直忍氣吞聲,黃毓民之流玩左野咁多年都隻眼開隻眼閉,奈何黃屍港毒一直唔識見好就收不斷試探中央底線,搞到今日犯民港毒隻隻雞飛狗走只能夠講一句抵能死。
同意,老一輩泛民(華叔年代)就住黎玩,唔會太過;當時泛民議員例如李X明其實同建制私下關系不錯

由毓民、長毛開始,就越玩越過份;其實班泛民係有意或無意測試阿爺底線,尤其是上年;我估計有幕後老闆授意,盡量測試底線,找機會奪權

公文袋夠膽鏡頭前大聲話:下屆選舉得到35+就癱瘓立法會

根本就係自尋死路

其實而家班80、90後,正正就係成長於80年代開始香港人會請菲律賓姐姐嘅年代,啲父母諗住個姐姐可以攪掂晒啲嘢,而個姐姐又為咗令到個爸爸媽媽認為佢係可以攪得掂啲嘢,所以係唔係都滿足咗個細路先,避免個細路大吵大鬧,向爸爸媽媽投訴。加上打機文化,所有嘢都係快,所以宜家班後生仔咪有個觀念,認為所有嘅嗌就有,仲要即刻,佢話事,只要大吵大鬧你應該係要就犯,唔係就係你唔啱。而且細細個就有個姐姐被佢點,大個咗咪認為社會上面個個都應該要聽佢哋講,唔識分尊卑囉!

引用:
原帖由 jtkexx 於 2020-12-4 12:36 PM 發表
民主黨的許智峯去了丹麥,宣布將流亡海外,並退出香港民主黨。而青年新政前立法會議員梁頌恆數日前已離開香港,目前身處美國。香港流亡海外的反對派人

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/188de3781bd4363dfcf6c0bb77887e5a/stheadline/ST/Kolnews/2020/12/03/084437_OoTKR70t.jpg ...
巨嬰想要就拿,即係我想要睇你手機,你唔俾我就搶咯

將香港攪成咁就著草,連累香港人要受咁多限制,學生年輕人個個壞腦受罰或坐監,希望條人渣有報應,受盡折磨不得好死

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-4 01:16 PM 發表
儍的嘛⋯任你魚肉才是人類?😌😌
自己做過嘅事唔洗負責任?講唔通呀!

引用:

呢種類形係怪獸家長教成,養成。

洋奴嘅乾爹川建國就係典型巨嬰

當年非法佔中的口號(我要真普選),其實已經係一小朋友形式的口吻,而且又自我中心。通常一個人經常用(我要),(我想)黎做講嘢開場白,呢個人就多數係自我中心型的人

同意, 父母怪獸, 外傭百般遷就, 打機可以re-start, FB受朋輩影響, 令到呢一代人什麼都要即刻即刻, 完全不理現實, 不理別人感受, 沉溺在自我滿足的世界

英殖時代,一路都無培育過政治人才,亦唔想殖民地之民講政治,只係臨回歸先推出議會制,所以香港人呢啲只係小學雞政治,流於空泛、口號化。
但某啲香港人又覺得自己智慧超凡,熱衷政治,但又無搞政治之氣魄、經驗,以為革命真係咁易,結果將自己、香港推向絕路!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]