• 瀏覽: 2,006
  • 回覆: 25
北京一名男童前日搭地鐵時大聲喝斥嫲嫲,要求她讓座「我警告你給我起來。」嫲嫲勸他要有禮貌,但他繼續大喊大叫,其他乘客勸阻時亦遭他反駁。

大陸「一孩政策」行了多年,又出現 6 位人同時照顧一個孩子,於是好多呢類任性男童出現。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1440722/即時-中國-片段-男童地鐵狂鬧嫲嫲-同我起身-乘客幫口反被罵-關你咩事

咁似住我呢區個嗰個成日鬧自己阿婆白癡同癡線嗰條衰仔。次次同佢同車都想兜巴聲佢

留言等睇一班藍C三毛愛國小粉紅點樣死撐。

自己寵到咁怪得誰

大陸新聞

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-12-4 12:02 PM 發表

你無家教關其他人咩事?

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-12-4 12:02 PM 發表

師兄無家教都想黃絲撐你?

引用:
原帖由 marcominnie 於 2020-12-4 01:23 PM 發表
自己寵到咁怪得誰
x2

只係出口已經好好,如杲係香港遇到小曱甴,睇怕冇運行

引用:

唔使撐, 呢班小孩就係留返黎將來管治你班 "優秀既細路" ,一物治一物蠻童治陰濕

我地香港死曱甴直頭搵水喉通,鐵蓮花圍毆,放火燒老人家tim

又有大陸D正野睇,多謝樓主分享

引用:

無野撐,係漢姦 黃屍 曱甴眼中乜野唔好既野只有中國有,好似澳兵虐殺阿富汗平民漢姦 黃屍 曱甴提都唔提

引用:

呢個根本唔係因為內地問題,係一孩或二孩,和父母教養問題……唔係又點會有香港巨嬰呢個詞

敢問師兄,識唔識自己煮飯洗衫,家居小維修?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]