• 瀏覽: 11,438
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2020-12-4 02:54 PM 發表
西方所謂民主自由人權根本都系呃人,民主選舉可以造假舞弊,口講自由但就到處打壓其他人既自由,人權更只限精英同權貴先有,但西方勝在夠無恥,可以將d大話當作常識不斷宣傳,令大多數人信以為真

所以中國要反擊就必須要揭穿西方既大話,但一日國際輿論仍然被西方掌控,中國可以做既都系有限
我一早已話左澳洲選舉前已經私下協商邊個黨拿邊個區議席,唔會真是數票,直播每區點票情況係假象,又冇人信。

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2020-12-4 02:54 PM 發表
西方所謂民主自由人權根本都系呃人,民主選舉可以造假舞弊,口講自由但就到處打壓其他人既自由,人權更只限精英同權貴先有,但西方勝在夠無恥,可以將d大話當作常識不斷宣傳,令大多數人信以為真

所以中國要反擊就必須要揭穿西方既大話,但一日國際輿論仍然被西方掌控,中國可以做既都系有限
所以中共好努力地影響西方傳媒。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 02:21 PM 發表

澳洲就冇土著再教育營
軍隊醫院亦冇非法移殖人體器官勾當
人食人都有。

引用:
原帖由 ONZ... 於 2020-12-4 10:07 PM 發表
ABC比人搜完 記者比人拉埋告洩露國家機密 仲好意思話自願公開
仲有自己惡行毫不著墨 只係不停著重自己公平公開 講到尾根本無當過阿富汗啲人命係命
所以呢D國家真是要有記者監督政府,中國就不用,因為中共官員係真心為人民服務,所以傳媒不用扮演監察角式,只需要宣揚政府政策。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-6 10:39 AM 發表

赤共咪1樣
証據?

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-12-6 12:50 AM 發表

我一早已話左澳洲選舉前已經私下協商邊個黨拿邊個區議席,唔會真是數票,直播每區點票情況係假象,又冇人信。
疫情一樣作假。墨爾本人口咁多,怎可能超過一個月冇確診?又不是行中共果套模式。

引用:
原帖由 M13l1n 於 2020-12-6 10:37 AM 發表
公平來說, 我覺得每個國家都不應該圈點其他國家的內政,正如你鄰居不應對你家中事務說三道四一樣. 大陸很少干涉其他國家內政, 這次大陸的做法說明可能到了忍無可忍的地步, 這個可以理解.
  1. 美國的"普世"價值, 是時勢造成的. 美國二次大戰, 只售賣軍火給中國和其他地方, 直至珍珠港被炸才參戰, 跟住用不恥嘅手段棄黃金用美金, 先至會造成今日嘅強勢. Youtube大把有得睇.[* ...
有些人混淆左,把中國在西方國家培植親華勢力等同滲透。咁多中國人移民西方,中國維護這些海外華人的權利冇唔啱。同埋有些野係真理,不用在大學課堂上辯論,所以內地學生在外地抗議他們的教授以學術自由為名去辯論某些中國問題係冇錯。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-6 01:19 AM 發表
樓主, 你仍係有奴才心態.

話語權最終係由實際成效決定.
西方社會一開始話中國封城損害自由, 結果呢? 話語權仲係唔係度?

真係要奪得話語權, 不外乎直擊西方制度既死穴. 並用實際行動回應西方既批評.
西方話獨裁制度易貪污? 咁就用自己既方法消滅貪污.
西方話少數民族受逼害? 咁就用自己既方法幫少數民族提升生活水平.

記住, 所有野都係睇最終效果, 唔係睇意識形態.
...
我係中國一定問返英美澳紐,咁你地又封城?尤其墨爾本,封城範圍之大,時間之長,係世界第一。你封到當地中國人叫苦連天我也未同你算帳。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-6 12:22 PM 發表

証據?
就憑他們是罪犯後代

引用:
原帖由 hwho 於 2020-12-6 04:02 PM 發表

中國如果有能力滲透外國政府,即係證明中國已經好強大。但現實根本唔係咁wor。中國收買下外國政治人物,推銷下中國,都只能去到收買情報,保護自己國家的情度。要滲透?講就易
所以我話有些人把兩者混淆。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]