• 瀏覽: 11,389
  • 回覆: 131
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 強項出口術 於 2020-12-5 10:37 AM 發表

朝聞道,夕死可矣。謝過痙攣兄賜教!
口術兄講吓所謂美元霸權就=赤共可以極權鐵腕侵犯人權我聽見又夠想死啦~
不過芝麻仁好多咁思考方法並在網上互相reinforce,所以冇1個係蘑菇

完全唔理人感受,亦對自然法則毫無認識,甚至不屑一顧,固執地要行自己果套價值觀,堅持一啲無稽的信念,喺根本不可能成功。

嗰世界唔喺咁玩㗎,我希望你地明白。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-12-4 02:39 PM 發表
你有幾點講得唔錯,例如要符合人性,呢一樣嘢喺肯定嘅。但喺成篇嘢仲未講中最重要嗰一點。

中共要收買的對象是「非西方人」,它的一切説話是對着非西方人説的,而西方人收買的對象是全世界,聽懂了沒有?中共的世界從來沒有為西方人預留位置,所以它的價值觀一定不會是普世的,除非西方人有一日全部突然消失。聽懂了沒有?正正因為如此,中共會打着「反殖民、反白人至上、反資本」的旗號,這些全部是衝着西方人而來,這 ...
哈哈,師兄,在下終於對閣下所言有相同點了。。。
無錯中國從來都無想過做世界的霸主,只想造就(人類生命共同體)的大業,希望全人類明白到地球只得一個,需要全人類一同守護。。。
十一月四日,國家主席習近平在會議中多次說出(人類生命共同體)的重要性,而此議題並不是口號,中共中央在習近平講話前巳是積極推動中。。。
西方國家的所謂(普世)價值觀是只限於他們鬼畜界的(普世)。。。
而中國提出的(共同體)是共榮共抗共對(地球)即將面對的所有(苦樂)。。。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-12-5 01:51 PM 發表

無錯中國從來都無想過做世界的霸主,只想造就(人類生命共同體)的大業,希望全人類明白到地球只得一個,需要全人類一同守護。。。
十一月四日,國家主席習近平在會議中多次說出(人類生命共同體)的重要性,而此議題並不是口號,中共中央在習近平講話前巳是積極推動中。。。
西方國家的所謂(普世)價值觀是只限於他們鬼畜界的(普世)。。。
而中國提出的(共同體)是共榮 ...
你不明白,我問你一個問題,將大白鯊和普通魚放在同一個水缸養,説要構建「魚類命運共同體」,最後會發生甚麼事情?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-12-5 01:51 PM 發表

而中國提出的(共同體)是共榮 ...
告訴你,最后普通魚一定會俾條大白鯊咬死。我説要為所有人預留位置就是這個意思,你要明白世界上有好多種人,唔喺你以為個個一樣,你要為不同人設想一下,找到平衡點,你才會成功。

大白鯊的天性就是要咬人的,但你因為某啲信念,偏偏當無一回事,仲欺騙自己大白鯊喺善良㗎,佢會改過自身㗎。你咪自己揾自己笨。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-5 11:12 AM 發表

口術兄講吓所謂美元霸權就=赤共可以極權鐵腕侵犯人權我聽見又夠想死啦~
不過芝麻仁好多咁思考方法並在網上互相reinforce,所以冇1個係蘑菇
Cramp 到想死就唔好畏疾忌醫,要面對現實,及早治療。
今時今日全球有邊處淨土唔受美元蹂躪?近代歷次金融風暴邊次唔係由美元引起?香港成日話樓價高企地產霸權,唔好話你唔知係由美國不停發債換美元濫發毫無關係?
美元不單冇民主,冇不使用自由,兼侵犯人權,日日要為佢打工,日日被佢抽佣,你甘心做咗美元奴隸,仲要為佢歌功頌德先恐怖....醒醒啦!

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-12-5 03:41 PM 發表

告訴你,最后普通魚一定會俾條大白鯊咬死。我説要為所有人預留位置就是這個意思,你要明白世界上有好多種人,唔喺你以為個個一樣,你要為不同人設想一下,找到平衡點,你才會成功。
問題在呢個魚缸除咗有大白鯊之外,仲有Killer whale,佢最大嘅天敵就係嘈音,所以更顯出話語權之重要。

引用:
原帖由 強項出口術 於 2020-12-5 04:17 PM 發表

Cramp 到想死就唔好畏疾忌醫,要面對現實,及早治療。
今時今日全球有邊處淨土唔受美元蹂躪?近代歷次金融風暴邊次唔係由美元引起?香港成日話樓價高企地產霸權,唔好話你唔知係由美國不停發債換美元濫發毫無關係?
美元不單冇民主,冇不使用自由,兼侵犯人權,日日要為佢打工,日日被佢抽佣,你甘心做咗美元奴隸,仲要為佢歌功頌德先恐怖....醒醒啦!
美元係1個貨幣
有咩民唔民主?
羽毛倫
金融風暴係因為亞洲貨幣賭白頭片水退冇著褲
你絶對可以唔用美元,冇人逼你用
係你自己要享受參與美帝帶領發展建立嘅1切1切規則基建秩序科技文明文化上游價值
唔好話人蹂躪你侵犯你人權
香港表面低稅
其實地產佬幫政府收仲大小通吃
公務員不事生產純粹抽水但全宇宙最高人工
又唔見其他國家要咁?
社會結構財富分配絶對係內政管治問題
邊個蹂躪你侵犯你人權冤有頭債有主

現實係民主國家無人信你共產黨

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 02:21 PM 發表

澳洲就冇土著再教育營
軍隊醫院亦冇非法移殖人體器官勾當
澳洲直接殺, 洗鬼再教育.

美國都係.

殺剩少少先捧出黎講人權.

幾時兩地既原住民人口去返二三百年水平前再講.

維吾爾人? 人口歷史新高, 生活水平歷史新高

你知有D 笨七有圍牆既地方都叫再教育營. 咁香港都有幾百座. 大部份中小學都有圍牆.
仲有美國領事館. 一樣都有圍牆. 仲有大把CCTV, 真係守衛森嚴. 你有無入去過接受再教育呀? 你D 咁既水平, 做走狗都唔掂啦.

引用:
原帖由 anson2004 於 2020-12-5 06:57 PM 發表
現實係民主國家無人信你共產黨
你口中所謂既民主國家, 人口加埋都無中國一半咁多.

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-12-5 03:47 PM 發表
大白鯊的天性就是要咬人的,但你因為某啲信念,偏偏當無一回事,仲欺騙自己大白鯊喺善良㗎,佢會改過自身㗎。你咪自己揾自己笨。
真可憐,活著在自己的幻想世界裏面🤔

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-12-5 01:41 PM 發表
完全唔理人感受,亦對自然法則毫無認識,甚至不屑一顧,固執地要行自己果套價值觀,堅持一啲無稽的信念,喺根本不可能成功。

嗰世界唔喺咁玩㗎,我希望你地明白。
可憐的傢伙😳

引用:
原帖由 GPR 於 2020-12-5 08:58 PM 發表

真可憐,活著在自己的幻想世界裏面🤔
做乜柒你講嘢咁撚似死黑鬼,一聽就知你喺智障人仕。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]