• 瀏覽: 5,911
  • 回覆: 85
+12
真相係個仔失足跌死, 搵人認頭, 

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2020-12-4 04:36 PM 發表

但反過嚟睇,
若警方搜證肯嚴謹一啲,根本早就唔洗開庭審一個謠言。

舉例:
明明停車場外圍係可觀察範圍,
又或停車場電梯內等等CCTV,

種種零碎片段拼合,本來就可以砌出時間線助證好多嘢,偏偏因疏懶而導致重整困難,
比人屈搞到自己水洗唔清都係自己攞嚟。
而家咪幾好,個官自己話佢睇到,佢接納呢段片,咁就唔洗拗

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2020-12-4 05:05 PM 發表

依個係明報今日嘅引述:

「廣明苑廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下,但畫面未確實顯示停車場樓層,亦未見黑影附近有其他人。」

即係話,以已呈堂嘅資料,警方自己本身早可以偵破,依家變成個官幫你查案。

https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20201204/s00001/1607050901841/周梓樂死因庭-庭上首播疑似周梓樂墮樓片段-官-相信黑影就係梓樂跌落去
你仲唔明,條片係一個黑影墮下,即係根本無法分辨係咪周仔。警方如果呈上報告話係周,啲專拗頸仇警嘅人士甚至條9姑,就會唱反調話憑黑影證明唔到,結論會同黃醫咁推去他殺。依家差佬隊啲片上庭,證明佢地知而不語,等條9姑自己講出嚟。我做老闆都用呢招對付包拗頸伙記,當佢以為自己講服咗我,其實佢正正做咗我想佢用嘅方案

引用:
原帖由 digosja 於 2020-12-4 11:34 AM 發表
成班唔睇重點。。重點雖然影到佢點跌 但更顯示出黑警唔認真做野 或者企圖隱藏真相 話影唔到 但人地一眼就睇到 好撚認真阿
自己跌死。仲屈人?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-4 11:40 AM 發表
生勾勾入停車埸⋯冇lala失去知覺🤫😒😕😟儍都知咩事
等個好官出現都幾難
你呢啲咪就偏聽偏信囉,無啦啦失去知覺?請問你點知嘅呢?莫非就係你打暈佢,然後掟佢落去嘅。
你啲智商應該係好有問題,咁多證人供詞你都唔會理,但就係單單由一個黃醫牲講咗一個佢嘅猜測,你就當成事實咁攞出嚟講,咁你話你嘅智商有幾高呢?或者你應該同一個小一生嘅智商差不多囉。

引用:
原帖由 whitepig88 於 2020-12-4 08:24 PM 發表

你仲唔明,條片係一個黑影墮下,即係根本無法分辨係咪周仔。警方如果呈上報告話係周,啲專拗頸仇警嘅人士甚至條9姑,就會唱反調話憑黑影證明唔到,結論會同黃醫咁推去他殺。依家差佬隊啲片上庭,證明佢地知而不語,等條9姑自己講出嚟。我做老闆都用呢招對付包拗頸伙記,當佢以為自己講服咗我,其實佢正正做咗我想佢用嘅方案
我諗你搞錯,條片係周嘅律師呈上(可能有誤)周方嘅律師見議睇埋停車場外圍,
深信警方忍定嗰啲位置搜證無用,就如電梯cctv嘅情況一樣,
但今次比個官搵到有問題 ,
其實證明個官提出嘅需求係有一定需要,
而唔係盲目去針對一方。

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2020-12-4 11:42 PM 發表

我諗你搞錯,條片係周嘅律師呈上(可能有誤)周方嘅律師見議睇埋停車場外圍,
深信警方忍定嗰啲位置搜證無用,就如電梯cctv嘅情況一樣,
但今次比個官搵到有問題 ,
其實證明個官提出嘅需求係有一定需要,
而唔係盲目去針對一方。
片係警方交USB俾屋宛管理處索取錄影,周方律師當然可以審閲,依家個9姑話相信個黑影係周仔,完全係推斷,你估掉轉係警方作出呢個推斷,庭上會唔會俾9姑吊到反肚,所謂官字兩個口,佢話係話係

引用:
原帖由 whitepig88 於 2020-12-5 09:02 AM 發表

片係警方交USB俾屋宛管理處索取錄影,周方律師當然可以審閲,依家個9姑話相信個黑影係周仔,完全係推斷,你估掉轉係警方作出呢個推斷,庭上會唔會俾9姑吊到反肚,所謂官字兩個口,佢話係話係
就因為無做功課結果咪引證唔到真偽,
所以依家咪要搜埋依個方向嘅其他CCTV囉~
依啲責任本質係警方做,唔洗法官教你做,
明明有個黑影,明明有機會可以睇到過程,
但偏偏無去着手。
唔係話警方隱瞞,而係真係好大意,
亦因為依種大意,就比人感覺隱瞞。
個官幫你補緊鑊呀~
p.s.
法官係判案,唔係負責查案,依家幫你查埋案,比我都窒鳩你啦~
做官嗰個有咩必要皇帝唔急太監急?

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2020-12-5 01:09 PM 發表

就因為無做功課結果咪引證唔到真偽,
所以依家咪要搜埋依個方向嘅其他CCTV囉~
依啲責任本質係警方做,唔洗法官教你做,
明明有個黑影,明明有機會可以睇到過程,
但偏偏無去着手。
唔係話警方隱瞞,而係真係好大意,
亦因為依種大意,就比人感覺隱瞞。
個官幫你補緊鑊呀~
p.s.
法官係判案,唔係負責查案,依家幫你查埋案,比我都窒鳩你啦~
做官嗰個有咩必要皇帝唔急太監急?
警方從來冇話佢唔係跌死,呢個黑影相唔係咩特別嘅,你話影到有人推佢落樓就話姐,9姑自己推斷黑影係周仔咪好囉

引用:
原帖由 whitepig88 於 2020-12-5 01:39 PM 發表

警方從來冇話佢唔係跌死,呢個黑影相唔係咩特別嘅,你話影到有人推佢落樓就話姐,9姑自己推斷黑影係周仔咪好囉
若唔係咩特別咪好囉,證明唔係咩特別,
做官嗰個都要以證引據,先可以話你有做或無,你明唔明?
你警方自己連CCTV都攞唔出,去證明周係唔係自己跌落嚟,咁點幫你?
叫個官自己篤吓個鼻就話係證據咩!

個官講咁多嘢,唔係就係話個黑影係周同學跌落嚟吖嘛??
頂!我唔睇任何片都知道如有嘢由高處跌落,而環境又暗,一定會有黑影啦😝!以為有乜大發現tim.😅

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2020-12-5 01:50 PM 發表

若唔係咩特別咪好囉,證明唔係咩特別,
做官嗰個都要以證引據,先可以話你有做或無,你明唔明?
你警方自己連CCTV都攞唔出,去證明周係唔係自己跌落嚟,咁點幫你?
叫個官自己篤吓個鼻就話係證據咩!
畫面可見,鏡頭主要對住一個羽毛球場,右上方則拍到部分肇事停車場,顯示去年11月4日凌晨零時51分37秒,有一黑影墮下,但因鏡頭沒有拍到整個停車場,未知該影由那一樓層掉下去

又係冇睇新聞就9up,乜呢個證明到周係咪自己跌落嚟咩,影唔到佢點跌,連那一樓層掉都影唔到呀

引用:
原帖由 dree 於 2020-12-5 01:51 PM 發表
個官講咁多嘢,唔係就係話個黑影係周同學跌落嚟吖嘛??
頂!我唔睇任何片都知道如有嘢由高處跌落,而環境又暗,一定會有黑影啦😝!以為有乜大發現tim.😅
開心大發現啦直頭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]