• 瀏覽: 36,566
  • 回覆: 7
  • 追帖: 2
+13
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 4-12-2020 11:07 發表

就係因為中國有真實嘅供獻,而歐美呢啲西方白人國家,就只會得把口講但就要求其他人去做自己唔做,所以唔抹黑中國又點得呢。要知道呢啲白人國家,講乜嘢環保、自由、人權,其實都只係用嚟打壓其他國家嘅工具。試想想,消耗最多地球資源嘅國家不就是這班西方白人國家嘅人民嗎?
歐美白人既思想係有錢先做,無錢唔做。中國人思想係為國家貢獻,為地球貢獻,當然可以好高速地超越自己,超越白人啦!

引用:
原帖由 最愛收息股 於 4-12-2020 18:58 發表
歐美國家好注重環保,空氣好好,因為佢將啲垃圾比哂人
佢地不嬲都鍾意大曬架啦!

引用:
原帖由 大總統候選人 於 4-12-2020 21:32 發表

中國嘅財富積累,靠嘅系自己勞動同付出,所以先有食得苦中苦方為人上人嘅古訓。美國嘅財富積累靠嘅系掠奪同壓榨,所以先會導致印第安人嘅滅亡同殖民地嘅誕生
白人覺得唔將其他低等民族消滅,已經係比足面子。

所以,大家永遠著眼中國文革點衰點慘,但近來佢地做既事係愈來愈正確。

引用:
原帖由 TWSK73 於 5-12-2020 00:16 發表

荷里活電影一直在致力矮化、醜化中國人。
重要不斷抬舉歐美白人,神化佢地,讓我們都要覺得他們才是最優等,需被他們統治。

引用:
原帖由 阿聞 於 5-12-2020 10:56 發表

直接D講, 歐美人係以為資本主義可以解決所有問題. 但現實就係資本主義解決唔到大部份情況唔會直接有錢賺的環保問題.
Yes. You are Right.

引用:
原帖由 大總統候選人 於 5-12-2020 10:26 發表

反對中國嘅人就睇住中國文革時期嘅錯誤,但系佢哋點解唔提及美國絕種印第安人嘅事呢?
因為美國科技貢獻世界,大家在得到了西方利益之後,改善了生活,紛紛為其講好說話。所以,黃絲跟藍絲討論的時候,就隻字不提歐洲移民侵略印第安人的事件了。利益能收買人心。

引用:
原帖由 大總統候選人 於 6-12-2020 12:02 發表

美國科技改善人類生活我唔反對,但系點解近年嚟中國取得嘅科技突破喺美國同黃屍口中就係加速人類滅亡嘅中國到威脅論?同是科技為何區別對待
陰謀化,政治化,美國利益優先。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]