• 瀏覽: 36,395
  • 回覆: 336
  • 追帖: 2
+13
引用:
原帖由 阿聞 於 2020-12-4 10:55 AM 發表
據英國廣播公司(BBC)報導,一個國際團隊近日研究發現,中國森林碳吸收量對全球的貢獻被低估了。
  這一報告於10月28日發表在《自然》(Nature)科學期刊上,研究人員基於實地考察和衛星觀測,分析出中國兩個區域的新造樹林吸收二氧化碳規模被低估了。
https://rs3.sinahk.net/cap/3/2020/12/04/9/98fd298fde1b07a8785fb79280b87201.jpg ...
Under estimated or understated? A big difference in nature.

引用:
原帖由 illm8888 於 2020-12-4 12:07 發表
不單止這些森林區
其實大陸很多新建城市綠化設施都比好多城市好很多, 香港更加比唔上
香港D 樹種到樣衰到爆...
痴痴地, 一條街棵棵樹, 唔同品種..
五十年前D 香港人種樹仲叻過而家...
通常一條街種一品種的樹, 靚到爆..
而家求其種樹就算, 不知所謂...
攪到香港市容都樣衰衰,
相反, 大陸市容好過香港多多聲...

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2020-12-4 11:31 AM 發表
我上REDDIT睇下D閪人講乜
有部分理想既就覺得中國做得好
非理性果D就話係假新聞
又話中國而家D減碳太遲啦點點點

唉 
的確. 美國的洗腦有一定成果, 部份西人一見到有中國的好事就直接話係假, 諗都唔洗諗.

不過都仍有其他人明白所有國家一樣, 有好野有差野, 應該客觀咁睇每件事.

黃L盲目又話作假

環保碌葛呢?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-4 11:35 AM 發表
好唔好, 都要落手做先知............但班鬼剩係得把口
同香港班黃狗一樣得把死人口!

全球而家依賴中國,美國則大力破壞,英國澳洲也破壞地球

邪惡美英澳殘殺動物樹林,殺人無數

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-4 11:14 AM 發表
數白年來,白人政權所到之處,只有殺戮、搶掠,反而中國人跑到世界角落,建設曾被白人傷害國家。
連自己人都殺,911殺了數千人

鬼佬唔輸出垃圾俾別國已經算係建設架喇。唔好咁高要求要鬼佬種樹啦。

引用:
原帖由 siuchungyu 於 2020-12-4 12:39 PM 發表
黃L盲目又話作假
必須處決黃絲

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2020-12-4 11:46 AM 發表
美國伐樹最叻!
美國有伐樹比賽添

引用:
原帖由 kuochung 於 2020-12-4 11:32 AM 發表
假圖維穩文章來的,最後幅圖一看就知,成個南美最勁的阿瑪遜森林竟然得少少綠色 ,大佬,造假都造得專業d好無??
你呢個物種其實真係好可憐。。。

引用:
原帖由 泛民假仁假義 於 2020-12-4 12:43 PM 發表

同香港班黃狗一樣得把死人口!
大陸攪綠化.........係為下一代著想.......我唔覺得有諗要計

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]